20/12/2007

revelation - paljastus

Oh my, I found my blog on Living Creatively's list "Websites & Blogs that make our creative hearts jump...". What a great honour to be on the list with talented crafters, artists and designers! Actually I'm feeling a bit inferiority because just this year has been quite difficult to me, and I haven't felt myself so creative and talented.

When I started my blog I decided to write only about happy and easy aspects of my life, not to bring to light all my worries and personal life. But today, being touched by that list, I make an exception and I reveal one not-so-happy thing in my life. I've had rather painful joint inflammations since last spring. Getting sick has restricted my possibility to create with my hands and made me quite depressed. But just temporarily, I hope.

A little box filled with ribbons has been untouched for awhile, but I'm waiting changes to happen when my cure will be effective. Happily the blogland is full of the most inspiring and lovely blogs. And I have to admit that sometimes my eagerness wins the pain and I can't keep my fingers out of my ribbon box and fabric storage to make something pretty!
Iik, lueskelin Living Creatively -verkkojulkaisua, ja kääk, olin päässyt "Websites & Blogs that make our creative heart jump..." -listalle! Kaikkein tosi hienojen käsityöläsiten, taiteilijoiden ja suunnittelijoiden joukkoon. Juuri kun tänä vuonna olen tuntenut itseni erittäin aikaansaamattomaksi ja luovuuteni kadottaneeksi! Tämä kunnia saa minut tuntehikkaaksi ja paljastamaan jotain, josta en ole aiemmin kertonut.

Kun aloitin blogin pitämisen, ajattelin, että kirjoitan tänne vain pintapuolisia, lähinnä positiivisia asioita elämästäni. Enkä ole ajatellut linjaani muuttaa. Tänään kuitenkin poikkean alkuperäisajatuksesta hieman ja kerron yhden ei-niin-mieluisan asian elämästäni: olen viime keväästä saakka sairastellut kivuliaita niveltulehduksia. Tämä sairastelu on vienyt paljon voimia ja vähentänyt tekemisen intoa, mutta toivottavasti vain väliaikaisesti.

Nauhalaatikko, jota olen aiemminkin tainnut esitellä, ei ole juurikaan huvennut, mutta elän toiveissa, että muutaman kuukauden kuluttua lääkitys olisi jo kohdallaan, ja uskaltaisin rasittaa sormiani taas pelkäämättä kipua. Sairastelu voi viedä terän tekemisen riemulta ja mielikuvitukselta, mutta uskon kyllä, että pohjavire on säilynyt ennallaan. Nautin kuitenkin teidän kaikkien muiden luovuudesta ja hienouksista! Ja välillä en malta itsekään pitää näppejäni erossa nauhalaatikolta ja kangasvarastolta.

7 comments:

 1. Sorry to hear about your illness Tanja.

  Hoping 2008 brings you good health, happiness and more wonderful blogging.

  Lisa xo

  Knitty, Vintage and Rosy

  ReplyDelete
 2. Ihana nauhakokoelma! Minusta olet ihan arvoisessa paikassasi siellä listalla, sinulla on taitoa ja tyylitajua todella paljon! Onnea uuteen vuoteen!

  ReplyDelete
 3. Kappas! Olet listattu! OIkein ansiosta, muuten.
  Hyvää joulua sinulle!

  ReplyDelete
 4. Olet listapaikkasi ansainnut:) Hyvää joulua ja voimia elämääsi!

  ReplyDelete
 5. Thanks all of you so much for your kind words!

  ReplyDelete
 6. Huomasin, että nettiyhteysongelmien takia jotkut postauksesi olivat jääneet minulta lukematta... Minusta blogisi on ihan oikeassa paikassa listalla, ajattelen, että luovuus ei ole välttämättä alituista konkreettista tekemistä, vaan enemmän kykyä nähdä arkisistakin asioista jotain ei-niin-arkista. Ja sitähän blogisi on tulvillaan, jokainen kuva tuntuu olevan kauniimpi kuin edelliset (tai yhtä kaunis, en taida pysytä laittamaan kauneusjärjestykseen :) ). Esimerkiksi tuo piparminttukarkkikuva hivelee mieltä yksinkertaisella rauhallisuudellaan...

  Toivotan hyvää uutta vuotta ja toivon, että pääset toteuttamaan luovuuttasi myös käsitöiden parissa enemmän tänä vuonna!

  ReplyDelete
 7. Scaredy-Cat, kiitos ihanasta kommentista. Olen kyllä täysin samaa mieltä kanssasi luovuudesta, mutta omalla kohdalla jokapäiväistä luovuutta on vaikea huomata itsessään. Sitä alkaa vain murehtimaan tekemättömiä tehtäviä ja hukattuja ideoita. Tämä blogin pitäminen on hyvä harrastus juurikin siinä mielessä, että kamera on kaivettava esiin ja oikein etsittävä kauniita, sykähdyttäviä tai muuten vain kiinnostavia asioita ympäriltään. Kun ei jaksa/voi alituisesti olla tekemässä jotain, voi sentään havainnoida asioita. Se tekee minut kuitenkin onnelliseksi, vaikka joskus hankalaa onkin. Oikein hyvien asioiden täyttämää uutta vuotta sinullekin!

  ReplyDelete