04/01/2008

picnic dreams - eväsretkihaaveilua

From winter sales I found rather summery things, Kidston's Sprig -plates and pretty wraparound dress. Both of them take my thoughts to the summer and picnic. Sun is shining today, so it strengthens my dreams of summery trip with my lovely friends, baskets filled with homemade citron lemonade, yummy sandwichies, cheeses, strawberries, cakes... and of course chinese thermoses and cosy quilts. Well, maybe after months.
Tämän talven alennusmyynneistä löysin perin kesäisiä tavaroita. Kidstonin Sprig -lautasia sekä sievän kietaisumekon, jotka kumpaisetkin vievät ajatukseni kesäiseen eväsretkeen. Tämän päiväinen auringonpaiste ihan innostaa tuota picnichaavetta. Olisi ihanaa lähteä aurinkoisille kallioille ystävien kanssa korit täynnä herkkuja; itsetehtyä sitruunalimonaadia, voileipiä herkkutäytteillä, mansikoita, brie -juustoa, keksejä ja kakkua... ja mukana tietysti kiinalaiset termokset sekä mukavia puuvillapeittoja. No, muutaman kuukauden kuluttua. Voisihan sitä lähteä kaakaopullon kanssa talviseenkin metsään. Tosin toppa-asussa retki ei väkisinkään ole yhtä elegantti kuin mekkosessa.

21 comments:

 1. Ei mihkään pusikkoon toppahousuissa!
  Odota hiukan niin tulee kevät ja pääsee kunnolliselle eväsretkelle;-)
  Aivan tosi viehko tuo mekko....

  ReplyDelete
 2. Violet, juuri noin minäkin ajattelin. Naurattaa.

  ReplyDelete
 3. Huokaus mitä ihania löytöjä!

  ReplyDelete
 4. Näyttääpä sievältä päälläsi tuo mekko, sopii sinulle tosi hyvin! Voi kun tuli keväinen olo:)

  ReplyDelete
 5. Ihania löytöjä. Mekko istuu tosi hyvin. Tuo on juuri tuollainen pömppömasua korostava malli, jossa näytän kamalalta. Kateeksi käy. Kangaskin on soma.

  ReplyDelete
 6. Sanctuary, huokaisin minäkin tyytyväisyydestä. Yleensä en löydä mitään kovinkaan kiinostavaa kaupoista, kirppareilta peremminkin, nytpä kävi tuuri.

  Kiitos Tilkkutyttö mieltä kohentavista sanoistasi!

  Matroskin, kääk, minulla juuri on vähän pömppö maha, ja ajattelen, että tämä peittää sen juuri sopivasti.Itse tykkään mekon pääntiestä ja hartialinjasta. Minun ehkä suurin epävarmuuspiste oman vartaloni suhteen on huono ryhti ja luisut, pyöreät olkapäät, mutta tässä mekossa tunnen oloni ryhdikkääksi ja olkani normaaleiksi :) Ja ennen kaikkea mekko on tosi rento ja mukava päällä!

  ReplyDelete
 7. Väriyhdistelmä keskikuvassa on aivan ihana! Ja mekko on kuin tehty sinulle!

  ReplyDelete
 8. Ihana mekko! Jospa ensi kesänä ikuisuusaikomuksemme piknikistä viimein toteutuisi? Nyt olisi kori, lautaset ja hieno kesähepene - siis kaikki tarpeellinen piknik-rekvisiitta valmiina ;).

  ReplyDelete
 9. Ihanat lautaset! (voi kun olis ihanat itelläkin :) )

  Ihana mekko! Oikein hyvin passaa sinulle.

  Kelpaa kevättä odotella noin.

  ReplyDelete
 10. Eväsretkihän on jo vähintään puolivalmis, kun on tuollaiset tykötarpeet. Hienoja löytöjä jälleen! Itse haaveilen siitä, että ensi kesänä voisi eväsretken kattaa itsetehdylle tilkkupeitolle, pitäisi siis varmaan ryhtyä tilkkuilemaan.

  Älä huoli, mekko näyttää hyvältä ylläsi!!

  ReplyDelete
 11. Kiitos teille myötäilon kommenteista!

  Maria, toden totta, toivottavasti ensi kesänä eväsretkeillään!

  Merruli, voi en toki huolikaan, olen oikein tyytyväinen mekon istuvuuteen ja ryhdikkääseen olemukseen :)

  ReplyDelete
 12. Kerrassaan ihastuttavia löytöjä! Joskus se onni potkaisee ostosreissuilla ja voi tallustaa kotiin tyytyväisin hymyin:)

  ReplyDelete
 13. Ooh, onpa ihania löytöjä! Mekko istuu kyllä kuin nakutettu. Ja kuvissa niin kauniit värit. :)

  ReplyDelete
 14. Kaunis, kaunis mekko. Ja kauniin sopusuhtaiselta näyttää myös kantaja.

  ReplyDelete
 15. Mekko on todella kaunis! Eipä varmaan mene kauaa, ennen kuin itse alan haaveilla piknikeistä. Haaveilen niistä yleensä jo kauan ennen pikniksäiden saapumista (ja koskaan kesällä ei ehdi niin monelle kuin talvella kuvittelen ehtiväni).
  Siskoni kanssa haluaisimme järjestää 'vanhanaikaisen' piknikin, jolla naiset olisivat pukeutuneet mieluiten vaaleisiin kesäleninkeihin ja herrat vaaleisiin pukuihin ja olkihattuihin... No, haaveillahan aina saa. :)

  ReplyDelete
 16. Scaredy-cat, minäkin haaveilen pukukoodi piknikistä. Directorio-tyylinen pukeutuminen tai edvardiaaninen kesälomatyyli voisivat olla ihania, tai vaikka 1920-luvun asut! Olisi myös hauskaa, jos sosiaalinen status olisi määritelty. Mä nyt vähän innostuin! Esim. talonpoikais-piknik... Tietysti kaikilla pitäisi olla samanlainen halu pukeutua. Voin vain kuvitella esim. mieheni kärsivää ilmetta, jos hänen täytyisi sonnistautua moiseen asuun ja vielä yrittää olla hilpeä! Pitäisi varmaan alkaa harrastaa historiallisia pukuja, ja kerätä samanhenkistä joukkoa ympärilleen :)

  ReplyDelete
 17. Oih! Jos perustat Historiallisten Eväsretkeilijöiden Seurasi tänne Helsinkiin, niin minä ainakin olen mukana:)

  ReplyDelete
 18. Tilkkutyttö, Historiallisten Eväsretkeilijöiden Seura on niin hauska ajatus, että se pitäisi melkein perustaa! Itse olen kyllä vähän ujo tällaisissa, aikaansaamaton ja välillä kiireinenkin, ettei varmaan ihan heti onnistu. Lupaan olla mukana, jos joku muu innostuu! :)

  ReplyDelete
 19. Hmmm. Ehkä pitäisi järjestää jokin bloggaajien teemapiknik kesällä? :)

  ReplyDelete
 20. Joo! Ja sitten marssitaan Seurasaareen pitkissä leningeissä, päivänvarjot keikkuen, itsetehtyine tilkkupeittoinemme, ruudullisella kankaalla vuoratut korit käsivarrella, turistien katseet niskassa... Tarkemmin ajatellen Historiallisten Eväsretkeilijöiden pitäisi luultavasti valita kokoontumiselleen joku syrjäisempi paikka jossakin metsän uumenissa;)

  ReplyDelete
 21. Scaredy-Cat ja Tilkkutyttö, aika mainio ajatus! Tosin pelkään Seurasaaren oravia niin paljon, etten uskaltaisi minkäänlaisen eväksen kanssa sinne istuutua, vaikka muuten rakastankin tuota museota :) Mutta paikoistahan ei varmaan pulaa ole. Mietitään!

  ReplyDelete