02/02/2008

book happiness - kirjahykertelyä

Again I got a lovely mail! Our postman is really a warmhearted man, or, I'm a real overspending woman! These three books delighted me so much that it would be a shame to not to glorify them.

My dear friend Maria reminded me of Joelle Hoverson's Last-minute Patchwork and Quilted Gifts. And it really was worth of ordering. I made immediately a little bird of it. And an elephant is my next project-to-do. Very sweet and usable book!

Seasons of Cannon Falls' Celebrating Home - Decorating for the Holidays and Seasons was an impulse buing. I had never heard about it but it seemed to be very much my style, as a keen party preparing person I am. The book is just lovely, maybe more an interior book than a party preparing book, however I'm very pleased with it. Especially the colourscheme and layout please me a lot.

The last but not least is not-so-new but very beautiful book, At Home with White by Atlanta Bartlett. It gives me inspiration to redecorate our home a little. I'm not an all-must-be-white-person, but the freshness and airy feeling is my aim when I decorate our little home. And now when spring is coming this homemaking feeling is intensifying in my mind :)

Enjoy your weekends, everyone!Taas sain mukavaa ja odotettua postia. Mahdottomaksi törsärimaterialistiksi tunnen itseni, kun vain esittelen ostoksiani! Mutta mutta, nämä viime viikolla saamani kirjat ovat kerrassaan niin ihanat, että olisi surku olla hehkuttamatta. Kiitos, Maria, kun muistutit tuosta Last-Minute Patchwork+quilted gifts -kirjasta (Joelle Hoverson). Olin sitä jo aikaa sitten katsellutkin Akateemisessa, mutta mielessäni kirja oli painunut unholaan. Oiva ostos. Minäkin tein heti lintusen kokeeksi :) Ja tuollaisen elefantin haluan tehdä myös!

Celebrating Home - Decorating for the holidays and seasons (Seasons of Cannon Falls) oli heräteostos, sikä säkissä -tyyppinen. Kirja osoittautui oikein hyväksi valinnaksi. Minä olen juhlaihminen, ja aivan erityisesti juuri valmistelumielessä. Tarjoomusten ja somistusten suunnittelu on mielestäni erittäin mukavaa. Yksi anagrammi nimestäni onkin "antaa juhlat", toinen on "Tanja tuhlaa". Heh, aika osuvat. Ja mieheni mielestä varsinkin tuo Tanja tuhlaa, on toistelemisen arvoinen. Kirjasta vielä, että vaikka siinä onkin aika paljon sellaisia jenkkijuhlia, joita en vietä, se on kuitenkin tosi kiva visuaalisesti, oikeastaan minulle enemmänkin sisustuskirja.

Atlanta Bartlettin At Home with White ei toki ole mikään uutuus, mutta se on mielestäni "valkoista sisustustyyliä" esittelevistä kirjoista ihanin. Polly Wrefordin valokuvat ovat hurmaavan raikkaat. Vaikka en oman kotini ihan valkoinen halua olevankaan, on minusta inspiroivaa katsella kirjan kuvia. Ja täytyy myöntää, että muutamaa kalustetta olen katsellut tartu-pensseliin-mielellä. No, olen miettinyt maalaamista jo pidempäänkin, mutta kirja lisäsi motivaatiota.

Tänään meillä on pienet juhlat ystävyyden ja herkuttelun merkeissä. Huomenna loikeilenkin sängyssä lukien kirjoja. Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!

10 comments:

 1. Hei,
  Ihania kuvia ja olisipa kiva kokeilla tuollaista elefanttia, niin suloinen.

  Kauniita kuvia sinulla muutenkin blogissasi.

  ReplyDelete
 2. Piti vielä uudestaan palata, en ole aikaisemmin blogiisi eksynyt. Upeita kuvia todellakin ja ihania juttuja olet tehnyt, peitot, mekko ym.

  Tänne tulen mielelläni uudestaa!

  ReplyDelete
 3. Haaveilen itsekin tuosta Last-minute patchworks -kirjasta. Tosin ensin haaveilen ompelukoneesta. :)
  Juhlat ovat ihania, varsinkin sellaiset, jotka on järjestetty ilman mitään 'erityistä' syytä - jonkun syynhän löytää aina!

  Ja kerro, kuka on tuo kuvissa esiintyvä henkilö, jolla on ihmeen älykäs katse?

  ReplyDelete
 4. Last Minute patchwork- kirja löytyy täältäkin ja on todella inspiroiva. Itsekin tilasin sen ulkomailta, mutta yllätyksekseni niitä oli samaan hintaan nyt akateemisen alessa ainakin Tampereella, vinkiksi Scaredy-catille. Nuo kaksi muuta kirjaa ovatkin minulle uusia tuttavuuksia, kiitokset vinkistä!

  Norsun kaavat olisi jo piirrettynä, tarkoitus olisi tehdä siskoni vauvalle sellainen ristiäislahjaksi, kun vain osaisi päättää mistä kankaasta.

  Mukavia juhlia ja leppoisaa viikonlopun jatkoa!

  ReplyDelete
 5. Ihana nalle! Oliko se sinulla pienenä?

  Minunkin on pitänyt tehdä noita lintuja, taidankin nyt ryhtyä toimeen. Olisi söpöä jos saisi aikaan lintuparven.

  ReplyDelete
 6. Heh, olipas hauskaa - googlettelin "Lundian maalaminen" kun olen kyllästynyt noihin puunvärisiin ja ensimmäinen osuma tuli sattumalta juuri sinun blogiisi :) Pieni on maailma! Onkin pitänyt tässä soitella, löydettiin viimein kiva asunto ja ollaan nyt muuttopuuhissa.

  Hauskaa viikonlopun loppua :)

  ReplyDelete
 7. Hanna, kiva kun visiteerasit! Kiitos kommenteistasi!

  Scaredy-Cat, suosittelen kyllä kirjaa ja lämpimästi myös ompelukonetta :) Juhlat harmillisesti peruuntuivat mun miehen flunssan vuoksi, tylsää!

  Merruli, minullakin on lahjanorsut mielessä ;)

  Matroskin ja Scaredy-Cat, viisaskatseinen nalle on minun. Lapsuudestani asti hän on ollut tarkkaileva ja vähän syrjään vetäytyvä, mutta erittäin empaattinen kaveri. Jokin aikaa sitten hän joutui innokkaan, riehakkaan sukulaistytön leikkeihin, joita tytön isä yritti hillitä huutamalla " nalle on ikivanha, älä retuuta sitä noin rajusti!!". Silloin ajattelin, että kääk, minkä ikäiseksi tuo mies minua luulee! Näytänkö ikivanhalta! Olin nimittäin juuri esitellyt nallen heille, ja kertonut sen olevan minun lapsuudestani. Minä toivuin järkytyksestä nopeasti, mutta nalle sai reiän päähänsä ja nieleksii vieläkin järkytystään.

  Jenny, oi te löysitte vihdoin asunnon, hyvä hyvä!! Soitellaan! Aika hauska homma tuo googletus! Eipä löytynyt vinkkiä minulta, vinkunaa vain.

  ReplyDelete
 8. Voin vain kuvitella, miten kuohuttava kokemus leikki sukulaistytön kanssa oli nallelle (no, järkyttyisin itsekin reiästä päässä...)! Joillain pehmoleluilla vaan on alusta asti enemmän luonnetta kuin toisilla, ja nallesi persoonallisuus välittyy kuvistakin. Oli hauskaa kuulla siitä enemmän - ja 'nalle on ikivanha!' -lausahdus kyllä nauratti. :)

  ReplyDelete
 9. Ihanaa postia sait!

  Minustakin se Hoversonin kirjan norsu on mainio, sen haluaisin kokeilla tehdä. Mutta lintuparvi pitäisi saada ensin valmiiksi - ihan kesken on sekin vielä, vasta kankaat leikattuna :)!

  ReplyDelete
 10. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete