12/02/2008

yellow breakfast

I'm a lover of late breakfast-time. If I have to wake up early I really can not eat more than a little bit yoghurt. Usually my workday starts at 12am so I can stimulate my appetite taking forest walk before my breakfast. Being so very tired lately I've started to eat lots of fruits and vegetables. Now my favourite piece of breakfast is smoothie, and not-so-very-healthy lemon curd toastes. At sunday I found a new recipe of lemon curd and it's so delicious! From morning walk I hurried my latest steps back home so I forgot to pick up a newspaper out of a mailbox, only lemon curd toastes flashed in my mind. Well, reading a coffeetable book and fancying a springly decoration and eating savoyry toastes fits me perfectly right now. (The book is Seasons of Cannon Falls' Celebrating Home)




Olen herkuttelija, erityisesti olen aamiaisherkuttelija. Suhteeni aamiaiseen on kahtalainen. Jos joudun heräämään aikaisin, en saata syödä jogurttia tuhdinpaa. Usein menen töihin vasta puolen päivän tienoilla, jolloin heti herättyäni minun ei tarvitse syödä. Kasvatan ruokahalua ulkoilemalla, metsälenkki koiran kanssa ennen aamiaista saa aikaan juuri sopivan ruokahalun. Väsymyksissäni olen alkanut suorastaan ahmia hedelmiä ja vihanneksia. Smoothiesta on tullut aamiaisherkku nro1. Viimeisin himotuksenkohteeni on, ei niin terveellinen, sitruunatahna. Aamulenkin viimeiset askeleet suorastaan kipitän nopsasti kotiin, jotta pääsen syömään sitruunatahnaleipiä. Tänään sitruunatahnaleipähaave sumensi ajatuksenjuoksuni, ja unohdin ottaa lehden postilaatikosta. En jaksanut palata, vaan poimin kirjahyllystä Seasons of Cannon Falls -kirjan Celebrating Home, ja haaveilin keväisestä sisustuksesta mussuttaessani herkkuleipiä.

14 comments:

  1. Olen itse samanlainen, että jos pitää herätä ajoissa ja lähteä kiireellä (koska en koskaan pysty heräämään todella ajoissa jos olen lähdössä kotoa ennen kahdeksaa), en saa alas juurikaan aamiaista. Mutta ajan kanssa rakastan nautiskella!
    Myös ystävien kanssa aamiaisen/brunssin syöminen on ihanaa - kun asuin vielä Helsingissä, minulla ja ystävälläni oli tapana vuoronperään tarjota toisillemme sunnuntaiaamiaista. Yksin asuvalle aamiaisseura on luksusta.

    ReplyDelete
  2. Mistä on tuo vihreä pilkkumuki? Minäkin pidän aamiaisesta, lapseni taas olisivat mieluummin ilman. En käsitä. Sitruunatahna on ihanaa, täytyykö tästä lähteä kauppaan?

    ReplyDelete
  3. Aamiainen on parasta! Rakastan myös itse sitruunatahnaa, etenkin suoraan purkista lusikalla syötynä...
    Viimeisimmässä Martha Stewart Livingissä (1/08)oli ihana vaaleankeltainen keittiö, joka tuli ihan mieleeni kuvistasi. Sellaisen kun saisi...

    ReplyDelete
  4. Voi jukra miten raikkaita kuvia :)
    Sinulla on aina täällä jotenkin niin mukavan huoleton tunnelma.
    Pakko tietämättömänä kysyä, että mitä tuo sitruunatahna oikein on?? Näyttää hyvältä :D

    Ja onhan se aamiainen päivän tärkein ateria...itse tulen ainakin tooosi kärttyiseksi jos en saa kunnolla syötyä aamulla :)

    ReplyDelete
  5. Scaredy-Cat, minustakin aamiainen suurella joukolla on parhautta. Silloin kun meillä on vieraita, tykkään panostaa aamiaiseen.

    Matroskin, muki on Stockmannin viime kesän alesta, Cath Kidstonia. Useimmat tuntemani lapset jättäisivät mieluiten aamiaisen väliin. Mistäköhän sekin mahtaa johtua. Ehkä ihmistä ei ole tarkoitettu aamusyöjäksi ja lapsethan usei heräävät aikaisin. Kävitkö kaupassa sitruunatahnan himoissasi?

    Tirlittan, sitruunatahnan keitettyäni ahmin heti monta lusikallista suoraan kattilasta :) Itse asiassa eilen töistä palatessani katselin uusinta Martha Stewart numeroa. Juuri sellainen valkoisella taitettu keltainan tuntuu nyt puoleensavetävän raikkaalta.

    Sannukka, kiitos! Jos olet sitruunan ystävä, hanki heti pari sitruunaa, kananmunia, sokeria ja voita. Niistä aineksista syntyy sitruunatahna, lemon curd. Ohje, jolla tämänkertaisen tahnan tein ohjeella, joka lytyy osoitteesta: http://www.maku.fi/reseptit/resepti/Lemon%20curd,%20sitruunatahna/61.html. Tämä aineiden kuningas on varmaan hampaiden kauhu, paljon sokeria ja happamuutta samaan aikaan, mutta ihanaa se on. Purkki on jo tyhjä.

    ReplyDelete
  6. Minä haluan ja pystyn syömään aamiaista mihin aikaan hyvänsä> Oikeastaan on pakkokin, sillä en voi lähteä mihinkään syömättä. Silmissä sumenee heti;-)
    Koska yleensä en aamulla lähde mihinkään kovin aikaisin, syön ensin teeaamiaisen (teetä, leipää) kun mies juo kahvinsa ennen töihinmenoa. (Hän juo vain sen maitokahvin, ei yleensä syö).

    Sitten kun olen yksin kotona, juon kahvia ja ehkä syön jotakin makeaa. Tälläinen aamiainen nro 2, siis.

    ReplyDelete
  7. Ihana keittiökuva tuossa kirjassa! Tuollaisen kun joskus saisi että olisi ikkuna lavuaarin edessä...

    ReplyDelete
  8. Sitruunatahna tai periaatteessa olla samanlaista kuin Sitruunamarenkinpiirakan täyte (suosikkini!). Kaupankin sitruunatahna on muuten ihan hyvää, jos aitoa ei ehdi tehdä. Ainakin Stokkalta sitä saa ja varmaan Citymarketistakin.

    ReplyDelete
  9. Every time I see your photos and the quality of light you achieve in them I get a little depressed about my own photos and am reminded how much I have to learn! Your lemon curd inspired me to make lemon mousse for my family for valentine's day. :)

    ReplyDelete
  10. En ole muuten eläissäni syönyt sitruunatahnaa, vaikka olen monesti kuvitellut syöväni. Onneksi kerrankin haave jonka voi toteuttaa vaikka heti huomenna.
    Ihania raikkaita kuvahetkiä!

    ReplyDelete
  11. Violet, minä harrastan viikonloppuisin tuota kahden aamiaisen systeemiä.

    Hanna, minäkin haaveilen ikkunasta tiskipöydän edessä. Inhona tiskaamista, ja kuvittelen, että ulos katseleminen helpottaisi tylsää velvollisuutta.

    Tirlittan, samaa ainettahan se on! Minusta itse tehty on kuitenkin parempaa kuin kaupan, tai sitten en ole vain löytänyt hyvää merkkiä. Meidän lähikaupastakin saa yhdensorttista lemon curdia, mutta siitä en tykkää. Siinä on jännä, vähän katajainen sivumaku ja liikaa sokeria.

    Jill, I like your photos very much and it's a shame that you feel depressed about them! But on the other hand I understand you. When you appreciate beautiful photos it's so easy to be very critical on own photos. Sometimes, specially in gray winter days, I use image editing program to achieve contrast enough on my photos. And I have to say that I feel the same, also I need much more learning what comes to photography.

    Liivia, kuvitelmat todelliseksi! Minä kehoitan keittelemään tahnan itse, niin saat parasta laatua! Suosittelen laittamaan paljon huolellisesti pestyn sitruunan kuoren keltaista osaa, siten saat paljon makua ja väriä tahnaan.

    ReplyDelete
  12. Apua. Ostin vahingossa limettitahnaa. Pahaa!

    Parasta on Stokkalta saatava tahna, joka on nelikulmaisessa lasipurkissa. Muuten, tuo itsetehtyhän on varmaan hurjan terveellistä, kun sitruunassa on kaikkia vitamiineja ja muita. Jatka ahmimista.

    ReplyDelete
  13. Oi Matroskin, minullekin on käynyt kerran juuri noin! Eläydyn pettymykseesi täysin sydämin. Kiitos stocka-vinkistä. Herkkuun ei pitäisi kyllä koskaan mennä nälkäisenä. Eilen töiden jälkeen menin sinne, ja sain aikaan kamalan painavan pussin, jättilaskun ja kotona ihmettelin, mitä näillä kaikilla harkuilla oikein meinaan tehdä. No syödä tietenkin, mutta vähemmälläkin olisi selvitty!

    ReplyDelete
  14. bonjour,
    je me promène au fil des images ... tout est ravissant par ici
    j'y trouve quelques gourmandises comme le lemon curd qui s'accorde bien avec un thé mariage frères, pour le petit déjeuner
    merci pour la balade

    ReplyDelete