02/03/2008

needed a room of one's own

Jill from 36 Shea tagged me to show some pictures of my workplace. In my case it means a sewing place, crafty place. I haven't my own sewing room, a great fault which makes me whine and complain every week! It's definitely the biggest annoyance in our little apartment! I sew on our dining-table in our little kitchen. That means no long-time WIPs but intensive sewing processes because I can't stand many days the mess which is common while cutting, sewing, processing... All my threads, needles, skissors, ribbons, patterns... are in pretty vintage boxes in our living room. So, my biggest wish is to find as a nice apartment as this is but with one more room, even a tiny one!

I'll tag Aina from Modern Country, Marikki from Kesäkumpu and Maijja from Heitteille jättäytynyt.

Recently I've got also other nice tags but unfortunately I've been too busy to participate. I don't forget them but I'll do them when I have time to think them properly :).Jill 36 Shea -blogista haastoi minut näyttämään työtilani. Minun tapauksessani se on ompelutila, käsityötila. Tila, jota ei todellisuudessa oikeasti edes ole. Se täytyy joka kerta perustaa keittiön pöydälle, kun ompelusvimma iskee. Mikä harmillinen puute muuten niin mukavassa, pikkuruisessa kodissamme! Ompelukone ja silityspiste ovat siis keittiössä, leikkaaminen tapahtuu olohuoneen lattialla, kotimme monet nurkat ovat pullollansa kangaslaatikoita ja olohuoneen kirjahylly on käytännössä rasiahylly - vanhoihin rasioihin on kätkettynä melkoinen arsenaali neuloja, lankoja, kaavoja, nauhoja... Ensisijainen ja välillä suorastaan hengenahdistusta aiheuttava haaveeni olisikin löytää yhtä mukava asunto kuin tämä, mutta yhdellä lisähuoneella. Jos siis joku tietää vapautuvaksi pääkaupunkiseudulla vanhassa talossa edullisen 2h ja keittiö, vinkkejä otetaan innolla vastaan, mielellään metsän lähellä.

Minä haastan Modern Countryn Ainan, Kesäkummun Marikin ja Heitteille jättäytyneen Maijjan.

Viime aikoina vallitseva olotilani on ollut mahdoton kiire, ja aina kotio päästyäni kamala väsy, joten olen lykännyt muita mukavia haasteita, joita jokin aika sitten sain oikein roppakaupalla. En ole unohtanut niitä, vaan osallistun niihin, kun luontevasti saan ajatukseni niihin aiheisiin.

20 comments:

 1. beautiful, all of it.
  i am finally going to have my own craft room come next month - i am so excited.
  love your photos and all your ribbons and organizing. your home however small looks lovely

  ReplyDelete
 2. Lovely photos- I love that box of ribbon!

  ReplyDelete
 3. I discover your blog via jill's, the pictures of your workspace are charming!

  ReplyDelete
 4. Ihania rasioita täynnä ihanuuksia! Minulla on työpisteen kanssa sama ongelma kuin sinulla. Meilläkin keittiö muuntuu vähän väliä ompelimoksi. Mies ei aina tykkää ideasta. Ompelus-puuhien aikana kun ei mahdu tekemään varsinaisia keittiöjuttuj :)

  Kiitos haasteesta!

  ReplyDelete
 5. Sun ompelukoneesi näyttää suloiselta. Onko se vanha?

  Pääkaupunkiseudusta en tiedä, mutta täältä Oulusta olisi ensi viikolla tulossa myyntiin isohko vanha talo. Meidän talomme 20-luvulta.. ;-)

  ReplyDelete
 6. Kauniita kuvia ja ompa hienossa järjestyksessä nuo sinun nauhat!! Käsityöjuttujen järjestäminen olisi tehtävien listalla, nyt niitä löytyy useasta eri paikasta ja aina kadoksissa...

  ReplyDelete
 7. I so just love your photos; they are always beautiful xx

  ReplyDelete
 8. Voi ihanata mitä aarteita kaappiesi kätköistä on löytynytkään.

  ReplyDelete
 9. Tanja, thanks so much for playing along. Your photos are lovely as usual! Even if you feel you don't have much space, you have made the space you do have a beautiful (and organized) place to work. Bravo and thanks for such beautiful images!

  ReplyDelete
 10. Voi mitä kuvia!
  Taitaa olla aika tyypillinen ongelma suomalaisissa kodeissa, lisäneliöt eivät olisi pahitteeksi. Oma työtila/-huone olisi itselläkin haaveissa, kahden pienen lapsen kanssa ompeluksia (tai muita tilaa vaativia askareita) ei jätetä hetkeksikään leviälleen...

  ReplyDelete
 11. Voi mitä kaikkea ihanaa nuo rasiat sisältävät ja kankaat!!!kaunista kaunista!!!Sitä tulee taas niin hyvä mieli näitä sivuja katsellessa!

  ReplyDelete
 12. I understand! Having 4 children it was quite a number of years b/4 I had a room of my own to sew/craft etc... but patience is a virtue... because it paid off! I have one now that I dearly love/enjoy. Although, like you I went thru my years at the kitchen table, clearing it off when it was time for meals etc... one place we lived had a two door wide closet! I was able to make a shelf to put my machine on and feel somewhat like I had my own room, although I still had to cut out and do some work at the table.
  I thought that I had found a little piece of Heaven. Making your little corner of the world more Heavenly each day by letting your talents shine is something everyone can do.... Room or no Room! Hang in there!
  Oh, and your pictures are lovely! What a nack (talent) you have for it!
  Jean Cogdill

  ReplyDelete
 13. Hei :) Ihanan ompelullisia kuvia (olipa hassusti sanottu)
  Tuo sinun vanha soppaskoolisi loistaa tuolta kuvasta...himoitsen samanlaista!

  Aurinkoa!

  ReplyDelete
 14. Oh my, what a great amount of heartwarming comments! Thanks all of you!

  Kiitoksia kaikille ihanista sanoistanne! Ompelusrasiat ja vanha, mutta erinomainen ompelukoneeni kolistelevat ja hyrisevät tyytyväisyyttään, kuten emäntänsäkin. Tulee ihan hinku aloitta jokin mukava ompeluprojekti!

  ReplyDelete
 15. Oh my goodness! I would love spend time creating in such beautiful surroundings!

  I adore your photos :)

  ReplyDelete
 16. Kauniita kuvia taas kerran - ja juuri tuollaisesta kauniista ja kestävästä ompelukoneesta haaveilen itsekin!

  ReplyDelete
 17. Kali, thank you! You made me smile :)

  Scaredy-Cat, tuo ompelukone on kyllä ollut suuri ilo. Mieheni osti sen minulle muutama vuosi sitten kirpparilta lahjaksi. Se oli lähes käyttämätön, mukana siisti ohjekirja ja kaikenlaisia lisäosia. Minulla on myös kaksi muuta vanhaa konetta. Toinen, Necchi-merkkinen, pelasi pitkään ja oli erittäin vahva, ja kaiken lisäksi oikea kaunotar muotoilultaan. Huomasin kerran, että tismalleen samanlainen on New Yorkin Modernin taiteen museossa edustamassa italialaista 50-luvun muotoilua. Se painaa ihan pirusti, se on tehty raudasta ja teräksestä enimmäkseen, mutta yksi tikin pituutta säätävä osa oli tehty bakeliitista, ja kovassa käytössä juuri se osa halkesi. Kone oli niin hyvä, että yritin löytää osalle uutta tekijää. Eräs metalliseppä olisi osannut sen tehdäkin, mutta olisi veloittanut siitä useita satoja euroja. Nyt Necchi odottaa kaapissa halvempaa korjaajaa tai varaosa-Necchiä. Siinä koneessa oli myös tosi hienoja kirjontakiekkoja mukana, kirjontahomma toimi siinä vallan mainiosti. Surku! Sitten on yksi vanha Singer, nätti sekin, mutta ostin sen hasardina kirpparilta. Kotona kun aloin sitä tutkailemaan, huomasin, että se oli joskus öljytty väärin, jollain pellavaöljyllä hajusta päätellen. Kone kulki tosi nihkeästi, ja kuumui vaarallisesti. Olen sitä yrittänyt puhdistella, mutta kunnon vehjettä siitä ei taida saada. Harmi sekin, nätti kone oli Singerkin. Mutta yhdellä hyvällä pärjää vallan hyvin.

  ReplyDelete
 18. Kiitos Tanja haasteesta - esittelen työtilani (tai siis niiden puutteen) heti kun kerkeän häärätä kameran kanssa. Sinun työtilasi on hurmaava,aivan ihania kuvia myös! Kumma juttu tuo tila, kun kaikki tuntuvat tarvitsevan sitä aina lisää.. Itsekin haaveilen isommasta asunnosta!

  ReplyDelete
 19. Lovely photos! Olet taitava kamerankäyttäjä!

  ReplyDelete
 20. thank you for sharing. i love your sense of colour. Subtle, soft, muted.

  lovely.

  ReplyDelete