28/04/2008

musiikkia väsyneelle


Postilaatikossa odotti väsynyttä töistäpalaajaa iso paketti uusia levyjä. Ahneuksissani tilasin monta kerrallaan - säästin postimaksuissa, uskottelen itselleni huonon omantunnon kolkutellessa pikku äänellään. Säästin sikälikin, että valitsin aleosastolta. Kerrassaan mahtavaa säästeliäisyyttä! No, tällaista musiikkia tulin hankkineeksi: Ane Brun: Changing of the Seasons, Duffy: Rockferry, José González: Veneer ja In Our Nature, Laura Marling: Alas I Cannot Swim, Phosphorescent: Pride. Ensikuuntelulla Ane Brunin ja Laura Marlingin levyt olivat ihan mahtavat, sellaiset että olisin halunnut kuunnella ne heti uudestaan, mutta ajattelin olla maltillinen ja käydä muutkin levyt läpi. Myös Phosphorescent on hyvä, ihana, rauhallinen. Minulla taitaa olla jonkinasteinen New York/Brooklyn-kuume. Phosphorescent ei ainakaan hillitse sitä. Duffy ei ollut mahtava, muttei huonokaan - vähän niinkuin konvehtirasia, alkuun tulee ahmittua hyvät palat, mutta pian tulee ähky. José Gonzálezin levyt olivat jo tutut, mutta en ollut tullut niitä aiemmin ostaneeksi. Ja ne kuuluivat nämä-levyt-tahdon-omistaa -kategoriaan.

Musiikki on elinehto, kuten on hiljaisuuskin. Välillä on aivan välttämätöntä vain kuunnella mieluisaa musiikkia. Tänään kuuntelin oikein hartaudella, olin vain, join teetä ja otin selvää hankinnoistani. Huomaan muuttuneeni sellaiseksi musiikinkuuntelijaksi, etten soita enää juurikaan taustamusiikkia, vaan soitan levyjä isolla ja kuuntelen. Ennen meillä soi aina levyt ja niitä kuunneltiin enemmän tai vähemmän keskittyneesti. Nyt haluan selkeästi hiljaisuutta tai tietoista musiikin kuuntelua. Ja myönnän, hoilotan välillä mukana, ainakin hyräilen - laulaminen on niin rentouttavaa. En tosin ole ihan varma, rentoutuuko naapurit tai mieheni (ainakin hän on kiltti, ja sanoo, ettei häiriinny). Hii, taidan laittaa Ane Brunin vielä yhdelle kierrokselle! Vai Lauran? Juuri tämä valinta-ahdistus sai minut ahmimaan noin monta levyä kerrallaan :)


For my english readers: This post is about music. I'm too tired to write in English today, sorry. Shortly; music makes me happy and today I got a parcel filled with very good music. So, joy!

7 comments:

 1. Minua alkaa aina melkein ahdistaa Stupido Shopissa Helsingissä; siellä on paljon uudempiakin levyjä tosi edullisesti, ja sitten olenkin jo löytänyt kymmenen levyä alehyllystä, ja pitäisi osata päättää, mitkä ottaa, mitkä jättää. (Kun joskus lakkaan olemasta opiskelija, ostan levyjä paljon enemmän.)
  Tuon Duffyn jo melkein ostin, mutta pelkään vähän sitä, että niiden muutaman loistavan lisäksi (minulle Mercy ja Warrick Avenue, jota olen hoilannut viime aikoina :) ) se onkin muuten vaan ihankiva.

  ReplyDelete
 2. Duffy on minusta kiva, mutta kyllä ehkä vähän tasapaksu. Kokonaisuudesta tulee hieman musatapettiolo. Mutta kiva sitä on kuunnella, ja se johtaa mukavasti oikean 60-luvun musan pariin. Adele on myös kiva, mutta en ole kuunnellut koko levyä. Tunnetko Lykke Lin? Hän on ehkä vähän samantapainen kuin nuo esittelemäsi likat. Kiitos vinkeistä! Mistä muuten tilaat?

  ReplyDelete
 3. Scaredy-Cat ja Matroskin, minä olen nykyään varsin laiska käymään levykaupoissa. Tilaan lähes aina levyni cdon.com:sta. Ja juu, on tuo Duffy kiva, just ne hitit ovat oikein hyvät, mutta ehkä albumi on vähän tasapaksu, kuten sanoit Matroskin. Ehkä vähän sellainen tässäkö-tämä-oli -fiilis pääsee syntymään. Minä vain innostuin paljon enemmän Laura Marlingista ja Ane Brunista. Duffy jäi vähän noiden varjoon siis, ainakin nyt. En tunne Lykke Litä, kiitos vinkistä!

  ReplyDelete
 4. Pitää käydä aina välillä lukaisemassa blogisi, siitä ei voi tulla kuin hyvälle tuulelle! Saatiin juuri kylppäri valmiiksi joten muutetaan tässä vappulomilla - seuraavan kerran toivottavasti tavataan uudella terassilla valkosuklaamansikoiden kera, eikös :)

  (ja eipä liittynyt kommenttini mitenkään musiikkiin, mutta laitanpa silti tähän :))

  ReplyDelete
 5. We all have days that we feel to tired. I hope you are well though, that you can enjoy your days. Do you have your day off today? If you have, have a lovely day!

  Ps: I will send you your magazine tomorrow!

  ReplyDelete
 6. I just want to tell you that I fell love with your blog:)!!!!! I had no time to read all the posts of my sweet blogger friends, cause my family visited us. Now I red your new posts.. and .Oh Dear, you make so lovely pictures and it makes sooo much fun to read all your stories, Thank you for that and have a great week....*Marie*

  ReplyDelete
 7. Jenny, kiva kun kommentoit! UUsi teraasi ja valkosuklaamansikat kuulostavat mahtavalta! Toivottavasti nähdään pian!

  Aina, thank you! I'm well and I've had wonderful days off this week. They were totally needed! It's lovely to wait the magazine! Thanks, thanks!

  Marie, your kind words feels so good! Thank you!

  ReplyDelete