18/07/2008

mysliä ja hernepusseja




Itse tehtyä mysliä ja hurjan kivat hernepussit Emmauksen kirpputorilta. Arjen iloa kumpainenkin.

Myslin ohje suurinpiirtein:

- puoli pakettia itselle mieluisia puurohiutaleita (minulla kauraa ja neljää viljaa)
- paketillinen mantelirouhetta
- ylitsevuotava kourallinen auringonkukan siemeniä
- pussillinen pekaanipähkinöitä rouhittuna
- tummaa sokeria 3-4rkl
- rypsiöljyä aimo loraus
- halutessanne kuivattuja hedelmiä tai marjoja

Sekoita myslin ainekset hedelmiä lukuunottamatta kulhossa. Levitä ohuehkoksi kerrokseksi uunipelleille ja paahda mysliä uunissa (125 celsiusta) noin tunti. Kääntele välillä. Seuraa, ettei mysli pääse palamaan. Minä tykkään nauttia tätä maustamattoman acidofilusjogurtin kanssa.

11 comments:

  1. Tämä myslisekoitus ja maustamaton jogurtti on minunkin lempparia. Itse kyllä lisään siihen vielä mielelläni joko banaaninpaloja tai mustikoita.

    Kaunis kuva, missä on mysliä ja kaappi taustalla.

    Hernepusseista sininen toi mieleeni mammani verhot ja muisto on 20 vuoden takaa... =)

    ReplyDelete
  2. Oi. Hernepusseista tulee mieleen kerholeikit lapsuudesta. Hernepussit päälaella tehtiin spurtteja sekä jumppaliikkeitä ja kilpailtiin, kenen pussi tipahtaa viimeisenä.

    ReplyDelete
  3. Mysli kuulostaa ihanalta, täytyy kokeilla joskus. Ja hernepussitkin ovat oikein kauniit. Olen kuullut kehuja noista Emmauksen kirpputoreista, en ole vielä itse käynyt.

    Ja voi hyvin olla, että minäkin innostun pian listaamaan nuo kuusi suosikkiasiaani :)

    ReplyDelete
  4. Enpä olekaan itse tehnyt mysliä. Tuo ohjeesi vaikuttaa oikein hyvältä. Niin helppoakin, että pitääpä kokeilla. Auringonkukansiemententen annostelu on minulle mieleinen, niistä tykkään :)

    Kauniit hernepussit. Hyvä löytö!

    ReplyDelete
  5. Tuo mysli kuulostaa jugurtin kera niin HYVÄLTÄ, että taidankin kokeilla reseptiäsi :)

    ReplyDelete
  6. Kuulostaapa herkulliselta tuo mysli, pitää ehkä kokeilla! Olitkin juuri mielessäni kun kiertelin täällä Turussa kangaskauppoja ja löysin toisen Jätti-Rätin. Luulen, että sen valikoimat ovat vielä enemmän sinulle mieleen. Hain tarvikkeita namipusseihin ja kaulapantoihin, mutta siellä oli niin ihania kankaita että tekisi mieli ommella tunika tai mekko - olisipa enemmän ompelutaitoa!

    ReplyDelete
  7. Tuo ylempi kuva etenkin on niin kauniin tasapainoinen, että pitää jälleen oikein ääneen kiitellä valokuvauskykyjäsi. Odottelen, että mustikoita kypsyisi, koska ne kruunaavat minulla mysli-maustamaton jogurttiyhdistelmän.Kohdallesi osui hernepussien aatelia!

    ReplyDelete
  8. Ikkunassa, banaanipalat kyllä kruunavat kokonaisuuden, mutta ilmankin on minusta hyvää. Marjat nautin mieluummin ihan sellaisenaan :) Sinisen hernepussin kangas (sikäli kun noin pienestä palasta näkee) vaikuttaa minusta aivan ihanalta! Varmaan kaunis muisto.

    Marikki, pitänee alkaa jumppaamaan. Ja ryhtiin minun täytyisikin kiinnittää huomiota. Jospa alankin kulkea hernepussi päässä. Nuo on kyllä niin nättejä, että ihan hyvin vois :)

    Silloin, kun Emmauksella oli kirppari Eirassa, tein sieltä todella ihania löytöjä. Vissiin Eiralaisten mummojen hienouksia. Kuutta hyvän mielen asiaasi odotellessa...

    Killisilmä, silloin kun aloin seurustelemaan mieheni kanssa, hän aina teki mysliä. Olemme unohtaneet tuon perin viisaan ja mieluisan tavan vuosiksi, kunnes vähän aikaa sitten muistin taas.

    Ada och Emil, kokeile ihmeessä. Ja täytyy ihan pahoitella reseptini epämääräisyyttä, mutta kun tee tätä minkään mitan kanssa. Näppituntumalla vaan.

    Jenny, ääh, haluan Jätti-Rättiin ja toiseen Jätti-Rättiin! Mulla on seuraavat kaksi viikkoa melkoisen kiire töissä, joten ei toivioreissua Turkuun. Soitellaan!

    Merruli, kiitos paljon! Tuoreet mustikat ovat niin hyviä. Minä en vaan täällä Etelä-Suomessa osaa mennä metsään niitä poimimaan. Odotan reissua Kainuuseen (miehen kotiseudulle) mustikoiden toivossa...

    ReplyDelete
  9. Minun on ikuisuuksia pitänyt tehdä itse mysliä! Se kuulostaa niin herkulliselta, ja pidän harvoista kaupasta saatavista niin paljoa, että en kyllästyisi niihin ennen kuin olen syönyt pakettia loppuun. Ehkä lomalla saan kokeiltua, reseptisi kuulostaa herkulliselta....

    ReplyDelete
  10. Oi oi, minunkin pakko sanoa hernepusseista, mitkä kankaat ja mikä kompisinaatio toisiinsa.

    Muutenkin ihanat kuvat, ja mikä mieletön kaappi näkyy myslin takana! Juuri sitä rujoa kauneutta, jota palvon!

    ReplyDelete
  11. hernepussit päälaella olen minäkin lapsena tarhassa juoksennellut...
    Kiitos kauniista kuvista!

    ReplyDelete