05/11/2008

italia {sei}

This ought to be the last Italian-post now. After all, it's almost a month when I returned but I'm still dreaming of Italia, at least a little bit. This was surely my life's the best way to go. Of course because of good company, but also of such an inspiring atmosphere. This trip was somehow like a widening experience. As a Finnish blogger Violet said, a trip into my own head. Maybe it was like that. It was not just the trip to some place but a trip to my dreams and to awaken something inside me. Some fresh ideas and thoughts is arising in my head. I'm so grateful to Suvi, Leena and Pirjo! I will surely come back there again.

My everyday life seems a little challenging now. The low level of my posts is caused by that. I apologize. But I won't slip away from the blog world - I just rest for a awhile. But perhaps, however, I have to present my souvenirs ...
Tämä olkoon viimeinen Italia-postaus. Onhan siitä jo kohta kuukausi kun palasin, mutta silti vielä haikailen tuonne, hiukkasen ainakin. Tämä oli totisesti tähän astisen elämäni paras matka. Avartava ja innostusta herättävä. Ei pelkästään matka, vaan kokemus isolla k:lla. Suuri kiitos Suville, Leenalle ja Pirjolle! Palaan ihan varmasti sinne vielä uudestaankin.

Arkeni tuntuu nyt vähän haasteelliselta. Siitä postausteni vähäisyys ja aiheen yksipuolisuus. Pahoittelen. Mutta en sentään ole luisumassa pois blogimaailmasta - kunhan nyt hiukan hengähdän. Ehkä en kuitenkaan malta olla esittelemättä tuliaisiani...

14 comments:

 1. Voi minä olisin vielä katsonut osat otto, nove ja dieci. Ainakin.
  Mutta kiitos näistä.
  Ohjelma Leenastakin tuli hartaasti katsottua, ja koko perheen voimalla nostalgisoitiin.

  ReplyDelete
 2. Eihän näihin kyllästyisi vastakaan! Mutta sitä tuliaispostausta toivon totisesti, kunhan ehdit!

  ReplyDelete
 3. Kuvia katsoessani en yhtään ihmettele, että kaipaat takaisin Italiaan. Ihanaa päästä vähän kuin matkalle itsekin näiden kuvien kautta! Kiitos ja jaksamista arkeen.

  ReplyDelete
 4. Vaikka minusta matkat ovat aina muutakin kuin paikasta toiseen siirtymistä - yleensä matkoja omaan mieleen - niin toiset ovat sitä totisesti vielä toisia enemmän. Näitä kokemuksia. Elämyksiä.

  ReplyDelete
 5. Ihana yllätys että täällä oli lisää Italiaa. Ilman muuta halutaan nähdä tuliaiset!

  Italiaa pitäisi nähdä lisää. Mies on meillä se Italia-konkari, on pyöräretkeillyt siellä, käynyt 18-ikäisenä kokkauskurssin jossain pienessä kylässä ja osaa italiaa puhuakin (vaikka sotkeekin aina välillä espanjaa sekaan...).

  ReplyDelete
 6. Liivia, seitsemän taitaa olla ihan hyvä luku lopettaa :) Minäkin katsoin ohjelman. Oli ihan kummallista katsoa televisiosta niitä paikkoja, joissa juuri hetki sitten oli itse ollut. Kiva kuitenkin! Se Selin on kyllä aika hoopo tyyppi.

  Sanctuary, kiva kuulla ettei kyllästytä. Olin jo kehitellyt skenaarion lukijoista, jotka jo huokailevat, että eikö tuon päähän enää muuta mahdu kuin tuo matka. Tuliaispostitoive toteutetaan kyllä!

  Scaredy-Cat, kiitos sanoistasi! Ne lämmittävät.

  Violet, matka omaan mieleen olikin hyvin sanottu. Oikein jäin miettimään, oliko tämä sellainen, ja millaisia muut matkani ovat olleet (en ole kyllä mitenkään kauhean paljoa matkustellut). Osittain oli, ja sitten vielä lisäksi tämä oli sellainen matka, joka herätti minussa jotain... Vielä en ihan varmasti tiedä mitä, mutta jotain sellaista, josta tulen olemaan iloinen. Vaikea selittää. Mutta matkasta jäi sellainen tunne, että jos osaan pitää kiinni siitä innostuksesta ja niistä virikkeistä, joita siellä sain, voin tehdä jotain, jota en ole ennen uskaltanut. Kuulostaa varmaan ihan sekavalta, mutta jonkinlainen kipinä syttyi.

  Merja, ihanaa, ettet sinäkään ollut kyllästynyt näihin matkapostauksiin! Polkupyörää vähän kaipasinkin Italiassa. Josta aasinsilta, de Sican Polkupyörävaras -elokuvaan. Se on yksi "suurista" elokuvista minulle. Vieläkin sydämeni musertuu, kun ajattelen Antonion ahdinkoa. Muutama kuva tuosta elokuvasta on piirtynyt verkkokalvoilleni pysyväisesti. Tuo armoton tarina liikuttaa minua aina.

  ReplyDelete
 7. Kiitos ihanista Italian kuvista! Rooman hankinnoista ja suositeltavista ostopaikoista kuulisin mielelläni tarkempiakin tietoja, suuntaan itse ensi kuussa matkalle ikuiseen kaupunkiin.

  ReplyDelete
 8. Ihastuttava kuosi tuo ylimmän kuvan sininen"pilvikuosi"! Mikä/mistä se on? Astia, kaakeli, tekstiili, tapetti???

  ReplyDelete
 9. Maarit, tältä istumalta en osaa sanoa tärppejä, mutta sellainen ajatus minulla jäi, että vähän ja rauhassa paremminkin kuin kaikki mahdollinen kiireessä. tai no, tuo on periaatteeni yleensäkin matkoilla. Mietin huomenna tarkemmin ja vastaan tämän postin kommentteihin lisää Rooman ihanuuksista. Kertokaa toki te muutkin Roomassa käyneet suosituksenne!

  Vintage Living, kuosi oli sellaisesta pahvirasiasta. Minustakin se oli mainio.

  ReplyDelete
 10. Mulla tuli Selinistä sellainen olo, että SE EI SAA olla siellä, noin ihanassa paikassa, kun "saastuttamassa" sitä pelkällä läsnäolollaan. Ei sinänsä mitään Seliniä vastaan, mulle aika neutraali, kunhan ei tule "minun" paikkoihini.

  Tuliaisesittelyä toivon minäkin.

  ReplyDelete
 11. Ihastuttavia Italiakuvia. Päädyin googlen kautta blogiisi, jonka muuten olin jostain syystä unohtanut. Googletin näin Portugalilaista keittokirjaa ja sellainen mainittiin elokuun kirjoituksissani. Kiitos siitäKIN :)

  ReplyDelete
 12. Liivia, hekotan täällä sinun kommentillesi. Minun tekisi mieleni vaahdota Selinin muutamista typeristä maneereista, jotka minua kovasti ärsyttävät, mutta en halua, että joku googlettaja päätyy sivuilleni, ja huomaa täällä Selin-valitusta :) Mutta oishan tuo voinut vaivautua opettelemaan sanomaan edes paikan nimen oikein!

  Metsienmamma, kiva, kun löysit taas! Ja tervetuoa vastaisuudessakin. Suosittelen vilaisemaan tuota Tessa Kirosin Portugalin ruokakirjaa!

  ReplyDelete
 13. Maaritille vielä Roomasta. Ensiksi täytyy pahoitella, että en tiedä kaupungista vielä paljon mitään, koska olimme enimmäkseen maalla. Mutta jos vain satut olemaan siellä sunnuntaina, mene ihmeessä Trastevereen markkinoille/kirpparille, sitä suosittelen ehdottomasti. Ainakin silloin, kun minä siellä kävin, siellä oli aika paljon sitä kirppiskamaa, toki enemmän sekalaista markkinahömppää, mutta kiitettävän paljon vanhaa tavaraakin.

  Via Sannion basaari (Mercato di Via Sannio) oli aika hauska sekamelskapaikka. Jos jaksaisi katsella vaatteita, niin sieltä voisi tehdä hyviä löytöjä. Sieltä jäi myös mieleen hyvä pitsi/liinavaate/tekstiilikauppias.Halvat hinnat ja paljon valikoimaa.

  Tämä on kuulopuhetta, itse en käynyt, mutta lähellä Pantheonia on hyvä taidetarvikekauppa. Osoitettakaan en nyt tarkkaan muista, mutta olisikohan ollut Via Pie di Marmo. Kauppa näytti houkuttelevalta, jos tuollaiset kaupat ylipäätään kiinnostavat.

  Minua enimmäkseen ahdistaa sellaiset nähtävyyspaikat, joissa velloo turistimassa, joten jätin sellaiset paikat suosiolla väliin. Nautin ihmisten katselusta, kahviloissa istumisesta, herkkuruoasta. Joka ikinen kahvila ja ravintola, jossa kävin Roomassa ja Braccianossa, olivat ilhaduttavia.

  Hyvää matkaa sinulle! Mä voisin salamatkustaa sun matkalaukussa Roomaan. Olis sulle sitten paljon tuliaistilaa takaisin tullessa.

  ReplyDelete
 14. Oi, kaunis kiitos näistä vinkeistä! Matkani on tällä kertaa vain pitkä viikonloppu eli haluan suunnitella menot ennakkoon jotten tuhlaa kallisarvoista aikaa turhiin paikkoihin, Pantheon ja kirppikset ovat ykkösinä mielessä.

  ReplyDelete