15/12/2008

blue

I'm feeling quite tired now. Therefore, the silence is occupying my pretty gingham nook. Urgency, complexities and winter darkness seems to absorb my strength now. But as soon as I've rested enough and get my life back on track I'll come back again. Until then, I wish all the best to you, Dears! Enjoy the Christmas preparations and expectation for the festivities! This year I decided to not to celebrate Christmas at all and this decision feels so good right now.Vähän niukanlaisissa voimissa täällä. Siksi hiljaisuus on vallannut blogini. Kiire, monimutkaisuudet ja valottomuus verottavat nyt olotilaani. Jahka lepään kunnolla ja saan asioita mallilleen, palaan taas. Siihen asti, kaikkea hyvää teille! Nauttikaa jouluvalmisteluista ja juhlan odotuksesta! Minä puolestani nautin tänä vuonna jouluttomuudesta. Ensimmäisen kerran elämässäni ja ihan hyvällä omatunnolla.


18 comments:

 1. Monimutkaisuus on hyvä sanavalinta!
  Mitä se lienee sitten onkin kohdallasi, niin toivon siihen järjestystä.

  Mitä parhainta joulutonta joulua sinulle!

  ReplyDelete
 2. Voimistavaa, selkeyttävää ja rauhaisaa (joulun)aikaa toivon sinulle.

  ReplyDelete
 3. Lepäile!

  (hyvähän tämän toisen stressipallon on yrittää sanoa, mutta kyllä se siitä.)

  ReplyDelete
 4. Rauhaisaa,
  rentouttavaa,
  tekemätöntä ja äärimmäisen
  lunkkia oleilua ja
  leppoisan letkeää loppuvuotta
  sinulle toivottelen Tanjuskainen!!!
  Ota karvakuonolainen kainaloosi ja
  anna ajatustenkin lomailla!!!
  Ole hyvällä omallatunnolla laiskamato ja reporanka!!!=O)
  Josko kevätaurinko toisi sitten jotakin uutta,sekä potkua antavaa tullessaan....
  jos niin ei käy,niin on vielä vain oltava lunkisti....kaikella on aikansa~eikä mikään tapahdu turhaan!!!
  Saman tyylisiä pohdintoja mietin taskullanikin!!!!
  Rutistuksen rutistus sinulle pikkiriikkinen tytskä!!!!<3<3<3

  ReplyDelete
 5. Hyväksi havaittu konsti: Jos ei joulua jaksa tehdä, ainakaan sellaista kuin aina ennen, niin tee yksi kranssi tai joku leivonnainen, sytytä kynttilä ja kuuntele joulumusiikkia. Kyllä se silloin tulee uupuneellekin... (Täällä toinen syksyn uurastuksesta väsynyt joululomalainen.)

  ReplyDelete
 6. Liivia, ainakin tuo ilmaisu kuvaa nyt melko hyvin arkeani. Kiitos lämpimästä ajatuksesta!

  Merruli, kiitos! Toivottamiasi asioita nyt tarvitsenkin.

  Maijja, lepäilen jouluviikon. Sinä myös!

  Katinkainen, kiitos paljon! Odotankin kevätaurinkoa. Tämä aika vuodesta on minulle aina melko vaikea. Mutta ihan varmasti jo uuden vuoden jälkeen mieleni virkistyy.

  Tilkkutyttä, kiitos sinullekin! Juuri noin ajattelinkin tehdä. Saan olla ihan omassa rauhassa koiraneidin kanssa joulun. Sytytämme kynttilöitä ja muutaman hyasintin ajatteli ostaa. Mutta tänä vuonna en osallistu mihinkään joulumeininkeihin laisinkaan. Otan joulun vain oman levon kannalta.

  ReplyDelete
 7. Sinun valintasi ei kuullosta hullummalta ollenkaan. Ei, vaikken ihan kauhean monimutkaisissa mutkissa menekään.
  Monen blogin kommenttilootaan olen kuitenkin kirjoittanut että tänä vuonna joulunaika tuntuu jotenkin erilaiselta, enkä oikein osaa edes kuvailla miksi.
  Jotenkin kaikki on hyvässä mielessä pienempää ja hiljaisempaa ja..en tiedä vielä.

  ReplyDelete
 8. Hauskaa Violet, olimme juuri samaan aikaan toistemme kommenttilootilla :) Minusta tuntuukin, että tänä vuonna olen kuullut usealtakin taholta vähän pienemmästä joulun vietosta. Kiinnostava ilmiö. Luulenpa, että se tekee hyvää itse kullekin. Mä en ole jouluja mitenkään kokonaan hylkäämässä, mutta tänä vuonna olen kyllin rohkea vetäytyäkseni, toisaan ensimmäistä kertaa elämässäni. Aikaisemminkin olisi haluttanut, mutta muiden miellyttämiseksi olen aina lähtenyt. Ehkäpä ensi vuonna jo taas haluttaa juhliakin. Ja mistä senkin tietää, jos mieleni muuttuukin aaton aattona. Jos muuttuu, pidän koreat kekkerit yksikseni, koiraneidin kanssa tietysti :)

  ReplyDelete
 9. Rauhaisaa joulua ja voimia toivottelen myös!

  ReplyDelete
 10. Kadehdin sinua tuosta päätöksestä. Olen jo vuosia yrittänyt ehdottaa että hei, karattaisko jonnekin, oltaisiin vaan, ehkä yksi lahja kullekin, nautittaisiin vaan toistemme seurasta jossain hiljaisessa mökissä. Mutten ole vielä oikein saanut vastakaikua..

  ReplyDelete
 11. Hyvää lepoa sulle. Voi kun kaikki huomaisivat, että joulu onkin juuri levon ja hiljentymisen juhla... Eikö muuten olekin mielenkiintoista, että surumielisyyttä, väsymystä ja apeutta kuvataan juuri sanalla ´blue´? Maailman kauneimmalla ja toivontäyteisimmällä värillä...

  ReplyDelete
 12. Toivottelen kaikkea mukavaa, hyvää jouluttomuutta ja selkeyttä mutkallisiin kuvioihin :)

  ReplyDelete
 13. Hi Tanja,
  I always think winter is perfect time for hibernation. We had a big snow storm today & few more to come before Christmas. I was just telling my husband why don't everything just shut down for few months in winter that nobody needs to work & just rest !!! haha !
  I feel the same,blue sometimes (only in winter) therefore, your pictures of your dog snoozing always bring smile to my face =)))
  And everytime I see her picture, I always said I wish I could do that now....
  Rest well but come back fresh, I totally love love your blog....
  <<<<<<333333
  Lynn xoxo

  ReplyDelete
 14. Kiitos Vaahteramäen lapset toivotuksistasi!

  Merja, tänä vuonna hinku jättää jouluhömpötys väliin oli niin kova, että päätös oli helppo tehdä. Kuvailemasi joulutoive on oikeastaan juuri sellainen, josta minäkin tykkäisin. Vaikken olekaan sukulaisia ja perhejuhlia vastaan, minua jotenkin rasittaa se joulun ajan pakkokyläily joka paikkaan. Vähän harmittaakin, etten osaa siitä iloita.

  Tilkkutäkki, olen samaa mieltä, että sininen on maailman kaunein ja toivontäyteisin väri. Se on oikeastaan väri, joka pitää sisällään kaiken. Minusta. Mielestäni se kyllä myös parhaiten kuvaa surumielisyyttä, alakuloa ja syviä tunteita. Sinisessä on sellaista syvyyttä, rauhaa ja intensiteettiä, joka minua puhuttelee. Kun katsoo jotain oikein tummaa sinistä, tuntuu kuin väri voisi "imaista" syvyyksiinsä.

  Tuula, kiitos! Selkeyttä mutkallisiin kuvioihin on tulossakin. Ihanaa, kun jouluna on aikaa olla rauhassa.

  Lynn, oh, I wish snow storm here too! It would be so lovely to hibernate surroundeded by white landscape. Have you ever read the Moomins? You should. And your comment delights me so much. And so does my dog. Like you said, she tends to make all of us smile. Thank you!

  ReplyDelete
 15. Suloista joulua tulin sinulle toivottamaan. Toivottavasti olosi piristyy, kun saat joulunpäivät levähtää :)

  ReplyDelete
 16. Hauskaa huomata, että olen ihan samaa mieltä kaikesta tuosta mitä sanot sinisestä! Miten yksi ainoa väri voikin sisältää kaikenlaisia tunteita ja ajatuksia? Jollekin se on varmaan vaan väri, en tiedä. Oikeastaan tarkoitinkin juuri tuota samaa mitä sinäkin, että on jännä, että juuri tuo toivon väri on myös surun väri. Että kun olo on 'blue', niin siinä on kuitenkin mukana se toivon säde... Rauhaisaa joulua sinulle! <3

  ReplyDelete
 17. Hi,
  Got 2 moomintroll series from the library today, I'll read them over the holidays. I know I gonna like them, thanks for the lead.
  Any snow yet over your part of the world ? We got another big one today & the roads were pretty icy earlier.
  Wishing you a blessed Christmas and a peaceful New Year.
  Lynn xo

  ReplyDelete
 18. It's time to feel good again... and come back...? Miss you.
  MKL
  USA

  ReplyDelete