05/01/2009

without pictures

Hi, Dears! Thank you for your friendly and encouraging words and holiday wishes on my previous post! Your comments and emails means me pure joy amidst everyday bustle.

Well, I feel rested and better now. I've finished off a very big process which has been prepared many months. After thorough processing, many discussions (and also brooding silent moments), fears, hopes to have better life, cries and also friendy laughs... we two parted and during holidays I moved in a new home. Happily all that happened mostly in friendly,emphaty ways and calmly.

I pondered is it sensible to share this here in my blog but then I decided to do that since this decicion will be visible also here in my pretty gingham nook, anyways.  And it's easier to go on with postings when I tell that to you. That's my life now. And I feel hopeful, for a long time. Despite all the big changes in which I must get used to now my feelings are rather trustful. 

When I find my USB cable I will start to post with pictures again. See you soon! With brighter and happier photos, I hope.


:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:


Tervehdys, ystävät! Kiitollisin mielin olen lukenut ystävällisiä, kannustavia ja lämpimiä kommenttejanne, sähköpostejanne ja joulukorttejanne. Niistä on ollut ihan hurjan paljon iloa kaiken monimutkaisuuden keskellä!

Mieleni on jo vähän selkeämpi ja olo jopa levännytkin. Monta kuukautta kestänyt prosessi on saatu päätökseen. Pitkään kestäneen miettimisen, lukuisten keskusteluiden, myös välillä painostavan hiljaisuuden, paremman elämän toiveiden, itkujen, mutta myös ystävällisen naurun jälkeen erosimme. Juhlapyhien aikaan minä muutin uuteen kotiin (jonka metsästämisessä meinasi usko loppua ja paniikki iskea, mutta etsin kärsivällisesti ja löysin aika hyvän). Ikimuistoinen jouluaatto: minä ja porokoiraneiti keskellä muuttolaatikoiden, joiden määrästä olin ja olen edelleenkin järkyttynyt. 

Kaikki eroon liittyvä sujui kuitenkin ystävällisissä merkeissä, empaattisessa hengessä ja rauhallisesti. Nyt oloni on enimmäkseen luottavainen ja toiveikas. Pohdiskelin tovin, haluanko kertoa asiasta täällä, mutta tulin siihen tulokseen, että minun on helpompi jatkaa kirjoittamista, kun kerron. Tämä on nyt elämääni. Ja kunhan löydän jostain USB-kaapelini, jatkan taas normaaliin malliin, kuvien kera. Toivon kovasti, että kuvista tulee heleämpiä ja eheämpiä.

30 comments:

 1. Hi...
  I've been a lurker for a long time, but wanted to start the New Year with less lurking and this post prompted me to want to wish you well, that I hope 2009 will bring you a lot of happiness despite the big change in your life.
  Your pictures and posts are always beautiful, you have a very real talent with the camera.
  Have a happy new year.
  x

  ReplyDelete
 2. Sinulla on ollutkin sitten todella erilainen joulu. Eropäätökset eivät koskaan ole helppoja. Kuulostat kuitenkin nyt seesteiseltä ja tyytyväiseltä, joten vain kaikkea positiivista ja iloista toivotan sinulle uudelle vuodelle! (ja tietysti kuvia uudesta kodista haluamme nähdä, kun jaksat ja ehdit laittaa ;-)

  ReplyDelete
 3. Paljon voimia sinulle ja porokoiraneidille! Halaus!

  ReplyDelete
 4. I wish you all the best in your new home in your new life and the new year.

  ReplyDelete
 5. Toivon sinulle kaikkea hyvää ja kovasti voimia vaikeaan elämäntilanteeseen. Halauksia!

  ReplyDelete
 6. Tanjuskainen
  ihanainen!!!<3<3<3
  Rutistan sinua
  taasen äärimmäisen rakkaasti!!!
  Toivon sinulle hyviä hetkiä,
  seesteisiä tuokioita,iloa ja riemua uuden edessä!!!
  Toivon sinulle onnentuntemuksia,arjen ihanuuksia,
  kykyä löytää pienet ihmeet!!!
  Toivon sinulle auringon paistetta,
  lintujen laulua,keveitä polkuja,
  yhteen kuuluvaisuutta!!!
  Toivon sinulle herkkiä hymyjä,rutistusten rutistuksia,
  halauksia jotka tuntuvat takataskussa asti!!!
  Lopuksi karvakuonolaiselle muisku ja rapsutuksen rapsutus!!!
  Olet lämmöllä mielessäni!!!<3<3<3

  P.s:Onnea ja ilonpisarointia uuteen kotiin!!!=O)
  Ja myös enkeleitä ihan ruuhkaksi asti kotoseenne kipittelemään....

  ReplyDelete
 7. Flippertigippet, I'm grateful of your heartwarming words! Keep lurking... :)

  Merja, kuvia tulette saamaan. Miten se USB voikin aina kadota! Perusteellisesti mietityn päätöksen jälkeen olo onkin aika sessteinen, varmaan niin seesteinen kuin vain tällaisessa tilanteessa voi olla. Luulen, että oli hyvä, etten löytänyt uutta kotia heti, vaan "jouduimme" olemaan yhdessä vielä päätöksen jälkeenkin, jolloin me molemmat saimme lisää yhteistä aikaa asian puimiseen.

  Annu, kiitos! Poro tykkää halauksia enemmän rapsutuksesta, joten välitän hänelle sellaisen :)

  Janet Clare, thank you! All the best is just what I need now :)

  ReplyDelete
 8. Ihana huomata, että olet palannut. Kirjoitit vaikeasta asiasta tosi kauniisti, jotenkin toivorikkaasti. USB-kaapelin etsiminen muuttolaatikoista voi ollakin helpommin sanottu kuin tehty! Paitsi uudenlaista ja ihanaa vuotta, toivon myös että piuha löytyy ja pääsen nauttimaan kuvista :)

  ReplyDelete
 9. Inka, kiitos paljon!

  Katinkainen, kiitos tästä ja kiitos myös ilahduttavasta joulukortistasi! Uudessa kodissa onkin sellainen puu ikkunan edessä, jossa linnut näyttävät viihtyvän, joten lintujen laulua on varmasti tiedossa. Enkeliruuhka kuulostaa ihanalta! Muisku ja rapsu toimitettu välittömästi, sillä tuo porotyttö nauttii aamuhetkistä kyljessäni. Kiitos!

  ReplyDelete
 10. Maijja, ihana huomata, että kun palaa, minua jo melkein odotetaan. En malta lopettaa aamupalaa, kun näitä viestejä on niin ihana saada ja lukea. Kaikkien toivotukset ja ajatukset tuntuvat kauniilta ja lohduttavilta! Olen mestari hukkaamaan sen riivatun kaapelin jo muutenkin, saati sitten muutossa. Pakkaaminen oli aikas tuskaa työn ohessa. Purkaminen onkin sitten ollut sujuvampaa ja mieluisampaa, kun olen saanut rauhassa tehdä.

  ReplyDelete
 11. Ei sinua MELKEIN odoteta vaan KOVASTI!
  Muiden tavoin minusta tämä kirjoituksesi kielii tasapainosta, seesteisestä mielestä ja siitä, että oikea ja harkittu päätös on nyt tehty.
  Voihan kaikki siitä huolimatta tuntua raskaalta ja surulliseltakin, mutta uskon että rauhassa ja keskustellen puitu asia on helpompi elää kuin toisin mennyt.(kauheeta suomea)
  Toivon sulle hyvää jatkoa ja etsi se kaapeli;-)

  ReplyDelete
 12. Violet, taas me ollaan oltu hauskasti yhtä aikaa vieraisilla toistemme kommenttilootilla :) Olen/olemme tosiaan tehneet paljon töitä rauhallisen mielen säilyttämiseksi. Olen siitä hyvilläni. Sitä en kiellä, etteikö surun ja huolenkin tunteita olisi. En vaan täällä halua alkaa sellaista nyt jahkaamaan. Minusta on ihan jo periaatteessa surullista, että emme osanneet jatkaa yhdessä. Mutta päätös on tehty ja se tuntuu kaiken jälkeen hyvältä ja helpottavalta ja tosiaan oloni on luottavainen.

  Kaapeli, tse, tänne heti! Itse asiassa alan epäillä, että se löytyy entisestä osoitteesta.

  ReplyDelete
 13. Erot on aina surullisia, ja toivon sinulle sekä ex-puolisollesi kaikkea hyvää omilla teillänne.

  Annan arvoa avoimuudellesi. Ja toivon, että pian saamme taas nähdä ihania kuviasi "uudesta elämästäsi".

  ReplyDelete
 14. Kaikkea hyvää Sinulle uudessa elämäntilanteessa! Kiva että olet palannut takaisin bloggailemaan.

  ReplyDelete
 15. Voimia !
  Kun yksi ovi sulkeutuu toinen aukeaa.

  ReplyDelete
 16. Hmmm...tekstisi herätti minussa haikean, mutta kuitenkin toiveikkaan fiiliksen.
  Toivon Sinulle kaikkea hyvää!!

  ReplyDelete
 17. Ihanaa, että olet palannut.
  Voimia ja onnea tähän hetkeen ja tulevaan :)

  ReplyDelete
 18. hugsss !!
  I wish you peace, joy, great friendship, love, and all the pretty things to fill your life, new home and days to come. I'm happy to see you writing again.
  Lynn xo

  ReplyDelete
 19. I love coming to visit your peaceful little nook here and listening to the music you hum alomg to, admiring your beautiful photography and of course your cute little doggie, she's adorable!! I love to read your gentle words... I can while away so much time here, there is such a peaceful serenity and calmness about your blog which brings me back time and time again.
  Happy New Year!!
  Jane

  ReplyDelete
 20. Eipä ihme, että olet tuollaista prosessia käydessäsi tuntenut itsesi väsyneeksi. Toisaalta ymmärrän hyvin, miltä tuntuu, kun saa jonkin päätöksen tehtyä (vaikka en ole samassa tilanteessa ollutkaan).
  Valoisaa uutta vuotta!

  ReplyDelete
 21. Violet jo ehtikin sanoa mitä ajattelin...
  Reippaita uusia tuulia vuodelle 2009 Sinulle!

  ReplyDelete
 22. Liivia, kiitos! USB edelleen kateissa, joten kuvia täytyy vielä odotella.

  Nuttula, kiitos sinullekin! Kiva olla odotettu! On ollut tarkoituksenani käydä kommentoimassa blogissasi, että se teidän uusi Maggie sai minut kiljahtamaan ihastuksesta :) Koira minun makuuni! Vähän saman oloinen kuin mun porotyttö.

  Niina, noin minäkin ajattelen.

  Ada och Emil, toiveikas olo minulla onkin :)

  Vaahteramäen lapset, ihana kuulla, että "paluuni" ilahduttaa! Vaikka enhän ollut pitkäänkään poissa :)

  Lynn, all those things you wished me actually already are in my life, they have been all the time. But not until now I feel that I'm able to start to see them again, enjoy them. Whole that process has been quite demanding and pressing, so sometimes all those happy things left under the worries. But I'm trustful and believe that good times are waiting me :) Thank you for your lovely comments!

  Jane, your lavishly lovely comment feels so good, it makes me smile :) Also my doggy girl sways her tail because of your praise. And oh, I just noticed that I've been a lazy girl to update my music list!

  Scaredy-Cat, väsynyt on tosiaan juuri kuvaavin sana viimeaikaisiin tunnelmiin. Mutta jo yksin tammikuukin saa minut jo pirteämmäksi.

  Vintage Living, kiitos!

  ReplyDelete
 23. Hello :-)

  i'm a new reader of your blog.
  i've happily read thru all your archives and i love your design philosophy, photos and words.
  Sending you best wishes during your transition period and change of homes.
  i wish you comfort in the new year ahead!
  ~janeen in Maryland, USA

  ReplyDelete
 24. Minäkin haluan toivottaa sinulle paljon voimia prosessiin jota käyt läpi... sekä paljon iloa ja onnenhetkiä uudelle vuodelle! Rapsutuksia koira-neidille ;)

  ReplyDelete
 25. Voimahali ja paljon iloa elämän eväiden säkkiin! Mukavaa, että jaksat meitä täällä vaikeusista huolimatta ilahduttaa. Seesteistä, kaunista ja heleää kevättalvea Sinulle!

  ReplyDelete
 26. Such a big change is like a birth to a new life! First we cry and then we realise that the roads are open to us... oh, so much to learn, see and enjoy! I wish, from my heart, that the new year will bring you lots and lots of happiness!!!!!!
  MKL
  USA

  ReplyDelete
 27. Iloa ja lepoa uuden vaiheen alkuun. Jääköön kaikki se, minkä haluat unohtaa vuoteen menneeseen ja tuokoon tämä uusi jo alkanut, sen mitä sydämesi eniten kaipaa.

  ReplyDelete
 28. Even without pictures, your posts are lovely. You have a way with words in English and it's always nice to visit (and be inspired by) your blog.

  Your new home is so lucky to have you, as I'm sure you will add your beautiful touch to it, making it warm, elegant, and cozy.

  Thinking of you and wishing you a new year full of joy and good memories. :)

  ReplyDelete
 29. Janeen, welcome again too! It's nice to have new readers here in my blog! You had quite a big job reading through my archives :) Thank you for your comment and warm wishes!

  Ninuska, kiitoksia paljon! OIen välittänyt kaikki rapsut porotytölle ja se nauttii :)

  Maria, voi kiitos! Juurikin heleää kevättalvea toivonkin, meille kaikille. Tänä iltana onkin lupaavasti pakkasta, jospa huomenna paistaisi aurinko.

  MKL, you said it so good. Thank you ever so much!

  Merruli, koskettavasti sanoit. Kiitos!

  Petits Détails, aww, you are so kind. Thanks to you too for your utterly lovely words.

  It's so touching to read your wise and friendly comments!

  ReplyDelete
 30. Dear Tanja,
  This note has been long overdue, for I know that my own blog receives many visits from those who have found their way there from your lovely blog. Thank you so very much for that.

  I have only peeked in here quickly over the past year, but hope to be a regular visitor in this fresh, new year. May the year ahead bring you much peace and joy. You have a very individual and evocative way with words and photos and I am grateful you share them with the world.

  Wishing you well,

  Lesley

  PS It is so good to see the photos of you!

  ReplyDelete