10/06/2009

yellow - violet

Lilacs smell so lovely so violet here in my rooms now. This season is so good! Our street is bursting of lilacs, actually the whole neighbourhood is. The moment I like the best comes just after midnight when air is so full of lilac smell and nightingale sings. Oh, June. 

It was nice to open a post box today after work since a new magazine and wallpaper samples from Farrow&Ball were waiting for me there. Tea and rest. And a little bit photoing. I like this day. And tomorrow will be even better because it's my day off.


Huoneissa tuoksuu syreeni, hyvältä ja violetilta.

Työpäivän jälkeen selailin lehteä, jonka tilaukseen hairahduin viimeksi, kun olin flunssassa ja kesken kuumehoureunien pärähti puhelin soimaan. Vastasin refleksillä. Ja hitot, lehtimyyjähän se siellä, "soitanko pahaan aikaan... oivoi flunssaa, mutta minäpä kerron nopeasti, kun soittelen niin kivoilla asioilla". Kivoilla asioilla!!? Vaikka juuri sanoin, että en halua puhua. Lehtimyyjä oli armoton ja hänellä oli aika kamala ääni. Innokas kimitys tuntui silloin pahalta, kun muutenkin päätä särki melkoisesti. Ja minä en pysty lyömään luuria korvaan kenellekään, en edes pahaääniselle myyjälle, joka ei kunnioita sairasvuoteen heikkoa pihinää. Vaihtoehdoksi jäi tilata vikkelästi, jotta puhelu loppuisi lyhyeen. No, oikeastaan ihan kiva, kun postilaatikossa odottaa lehti silloin tällöin, yllättävänkin kiva. Täytyy vain muistaa lopettaa tilaus, kun tarjousnumerot loppuu. Myönnytys silti vähän harmittaa. Taipua nyt myyntiedustajan tahtoon, vaikka lehtitilaus ei ollut lainkaan mielessäni. Pah!

Olisi ihana löytää kirje postilaatikosta! Vaikkei ihan oikeata kirjetta, niin iso kirjekuori
Farrow&Ball:lta odotti kuitenkin postilaatikossa myös. Tapettimalleja, lähinnä haaveiluun.

Huomenna on vapaapäivä. On vähän sellainen kodinkohentamisolo. Reissun jälkeen se totisesti on tarpeenkin. 

14 comments:

 1. tänään oli sellainen keltaisen kaipuu, ja täältähän se löytyikin:)

  syreenintuoksuisia kesäpäiviä, monta! ja aurinkoa...

  ReplyDelete
 2. outi, hyvä kun keltaisesta oli iloa. jakaminen saa minut hyvälle tuulelle.

  ReplyDelete
 3. I absolutely love lilacs and your are a beautiful color. The wallpaper samples are fun too- especially the gold one with the white flowers. I think that summer is here.

  ReplyDelete
 4. Ai ai ai miten hieno yhdistelmä!
  Kyllä kyllä!
  Mulla ei ole mitään vaikeuksia iskeä luuria korvaan ja / tai sanoa hyvin tiukasti EI puhelimeen.
  Siitä olen iloinen vaikken kovin ylpeä. Pitäisi olla ehkä toisinaan hiukan tahdikkaampi.

  ReplyDelete
 5. Blackbird, wallpaper samples really are nice. Maybe I couldn't live with such a bold yellow wall but this little piece looks so nice next to my yellow sofa.

  Violet, minäkin olen parempi sanomaan EI yleensä, mutta tuolloin se sana oli vain juuttunut karheaan kurkkuuni. Myyjä pääsi heti kätelyssä niskan päälle.Tavallisesti tietty sanon sen heti alkuun. Mutta luuria en kerta kaikkiaan pysty lyömään. Tai ehkä jos minua loukataan pahasti puhelimessa, mutta siihen lehtimyyjät eivät sentään kykene.

  ReplyDelete
 6. Syvää syreenin sävyä, upea kuva! Minulla kanssa ei oikein onnistu tuo puhelun lopettaminen tylysti, olen ottanut taktiikaksi olla superystävällinen ja saan jotenkin kummasti puhelut loppumaan todella tehokkaasti. Kerran sanoin myyjälle että avotakka on minusta teennäinen ja kuin artekin katalogi ja hän taisi vähän loukkaantua ja ottaa kommentit henkilökohtaisesti, mutta loppui puhelu nopeasti ;) aika hassua..No nyt minä menin ihan sivuraiteille...
  Ihanaa postia olet saanut, suuri kirjekuori ja kauniita kuoseja, tahtoisi niin kanssa!

  ReplyDelete
 7. Parolan asema, ei kun Farrow&Ball:n sivuille ja tilaamaan näytteitä. Viisi saa ilmaiseksi, ei edes postimaksuja. Hurjan kauniita tapetteja, painojälki on ihanaa! Aika juhlavia kuoseja kyllä, mutta hienoja silti.

  ReplyDelete
 8. Tässä vaiheessa pitää kai kehaista, että olen saanut lehtimyyjän lyömään luurin minun korvaani :) Ja ihan kohtelias olin, ärsyttävä vain kun en kelpuuttanut myyjän tarjoamia lehtiä.

  Ihan mahtavia kuvia taas. Uusi pannunalunen on kyllä hieno! Tätä lukiessa alkaa kutkuttaa ajatus omasta blogista, ehkäpä siinä olisi hyvä lomaprojekti... Pitänee harkita.

  -Jenny-

  ReplyDelete
 9. tilkkutyttö11/06/2009, 15:46

  Ohhoh, oletkin palannut reissusta ja täällä on ihania kuvia vaikka kuinka! Miten ihmeessä saatkin Suomen näyttämään noin idylliseltä:) Ja tuo Tallinnakin on kyllä jännä paikka, kun se on ihan tässä lähellä, ja silti noissa kuvissakin on sellainen keskieurooppalainen tunnelma. Juuri nyt lämmittää kuitenkin erityisesti tuo kuva teekannuineen, kun nielutulehdusta täällä parantelen. Menenkin heti keittämään kuumaa juomista.

  ReplyDelete
 10. Jenny, olet mainio. Vaikka tiedänkin, että olet liioittelun mestari (ja kuten tiedät, liioittelu on minusta yksi hauskimmista huumorin lajeista), niin uskon tuon kyllä. Hauska juttu!

  Tilkkutyttö, valikoimalla ja rajaamalla mikä tahansa paikka näyttää idylliseltä. Ei kai se itsetarkoitus pitäisi olla tuo idyllisyyden korostaminen, mutta minulle varsin luonnollista. Katselen maailmaan idyllisoivien linssien läpi :) Parane pian! Nielutulehdus kuulostaa ikävältä. Minullakin joku ihmeen kesänuha. No ei kai kummakaan, kun Vampulan saunavilvoittelut suoritettiin +3 asteen lämpötilassa.

  ReplyDelete
 11. löysin tänne liivian kommenteista. sulla on tosi hienoja ja kiinnostavia kuvia! laitan kirjanmerkkeihin ja palailen astialle. . .

  ReplyDelete
 12. Tänään aamulla haistoin syreenin ilmassa ja yritin pyöräillessä luurata mistä se tuli, mutta en saanut kohdistettua. Syreenit on huippuja. Niistä on myös pari hulvatonta muistoa. Vinkkinä baari-ilta ja hervottomat syreeninoksat.

  ReplyDelete
 13. viluinen, kiitos kun jätit kommentin, minäkin tulen vastavierailulle! Ja kiitos mukavista sanoistasi.

  Neiti Nimetön, mulla on suorastaan syreenihulluus päällä. Täällä meidän seudulla tosiaan paikat pursuaa syreeneitä. Ehdottomasti lempikukkiani! Baari-ilta ja syreeninoksat eivät välittömästi sita kellojani, mutta jotain kahelia kai? :)

  ReplyDelete
 14. "Katselen maailmaan idyllisoivien linssien läpi"

  oioi tämä oli jotenkin hyvin sanottu, luulen että minullakin on samat kakkulat nenällä.

  ReplyDelete