13/10/2009

senseless amount of petticoat photos

For sake of my name day I'm dancing here alone on my newly washed white floor. Well, the biggest reason for my joy and itch to take dance steps is my new skirt, actually it is an antique one petticoat my dear friend Jenny found from fleamarket. And what's the best, she was so kind and lovely that she gave that to me! So pretty and inspiring it is that I got wild with photos and wasn't able to choose reasonably just couple of them but posted rather senseless amount of them. Wishing you just like my fluttering attempts to catch the atmosphere with a camera and a stand (oh, I love you mr. stand, you are so helpful). Here you are! Please, listen this Morrissey loveliness too. Mwah!

36 comments:

 1. Ihanaa hulmuamista! Onneksi et rajoittanut kuvamäärää.
  Voi miten upea lahja, sulla on mahtavia ystäviä.

  ReplyDelete
 2. isoinpapu, niin onkin, mahtavia ystäviä! Tänään vielä tuon samaisen Jennyn kanssa ompelemme yhdessä, ja muitakin ihania ihmisiä tulee mukaan. Tuo Jenny on myös huippukokki, jonka ruokapöydässä vierailen hävyttömän usein. Lähellä kun asuupi hän. Eilenkin sain maailman parasta kaalilaatikkoa. Tänään toiveissa omenarahkapiirakkaa vastasyntyneessa ompelukerhossamme. Ei paha laisinkaan!

  ReplyDelete
 3. Oh, I love the petticoat. You can see the beautiful quality of the lace. Wonderful how you paired the black tights and shoes with the petticoat. What lovely! And hope you are feeling better from the flu.

  ReplyDelete
 4. Pretty pretty pretty!
  You really have to share your photography's secrets with me! Please! :)


  xo

  ReplyDelete
 5. hurlumhei ja voi kun voisin olla mukana teidän ompelukerhossa (herkuttelemassa!). kauniit syysterveiset turusta maailman kauniimpien kuvien ottajalle

  ReplyDelete
 6. Oi! Ei tässä muuta osaa sanoa! Oi oi ihanuutta!

  ReplyDelete
 7. LOVE the pictures!

  vibeke

  ReplyDelete
 8. Voi mä olen niin huono nimipäivissä, mutta onneksi paljastit niin pääsen onnittelemaan. Siispä ihanaa nimipäivää hulmuhelmalle!

  ReplyDelete
 9. Tämmöstä on sitten kun ei ole suomalaista nimipäiväkalenteria joka päivä silmien edessä.
  Ohi menee ihmisten päivät.
  Onnittelut tässä ja nyt!

  Ja onpa hieno ystävä kun ajatteli sinua noin.

  ReplyDelete
 10. tilkkutyttö13/10/2009, 19:16

  Voi miten antelias lahja! Näytät söpöltä tuossa hamosessasi. Ompeluseura kuulostaa jotenkin niin lämpöiseltä ajatukselta tähän aikaan vuodesta. Toivottavasti teillä on siellä parhaillaan kivaa!

  ReplyDelete
 11. Ihana mekkonen
  runsaine helmoine!!!<3<3<3
  Onnenrutistus nimesi tähden Tanjuskainen!!!
  Ja koska tuo koiruus on vienyt sydämeni,rapsutuksen rapsutus hänelle!!!=O)
  Nautihan täysin siemauksin elämän hienoista yksityiskohdista ja erityisyyksistä kamuskaiset mukaan lukien!!

  ReplyDelete
 12. Sara, I love that too. And I'm so grateful that my dear friend thought that it would be so my-style and gave that to me. What a perfect gift! The whole lace thing is actually quite fun because I'm not a great friend of laces normally, but in this case as the lace is really old and such a simple model I do love that. Hehee, my opinion is that black socks and those shoes are just perfect with the petticoat! Thanks to you, Sara! I'm feeling much better.

  Shokoofeh, hello dear :) What secrets!? Well, I can share some, but I guess you already know all of those: always "use" day light, never flash. And as I said, Mr.Stand is a very helpful and nice guy when it's not enough light when photoing. Quite often I use iPhoto for making my photos a little bit brighter, sometimes (well quite often) even a bit overexposured. And my opinion is that cropping is the most important :) No ugly things in my photos, because life is so full of ugliness, anyway. Hmm., what else, always notice and arrest the shadows, because they make life so much more interesting. At the moment I use Pentax systems-camera and Panasonic Lumix pocket camera - it's actually really good one, it's Leica lense in it. You make me feel very flattered because your photos are so great!

  Anonyymi Lotta, jos oikein arvannen. Kyllä olisikin hauskaa, jos sinäkin olisit! Oli kyllä herkut tänäänkin monenmoiset. Vieläkin ihan ähky :)

  Inka, oioi, oikein mukavasti sanottu se.

  Vibeke, thank you for your picture-love!

  Katjuska, juu en ois itsekän muistanut. Tuohon edelliseen postiin vaan eräs ystävällinen ja huoaavainen oli laittanut onnittelun, sitten vasta älysin aloittaa bailaamisen. On ollut hyvä päivä, vaikka vähän puolikuntoinen vielä. Mutta paljon hyvää! Kiitos!

  violet, juu ei oo mullakaan suomalaista kalenteria, ja olen muutenkin aina ihan pihalla, että monesko päivä on menossa. Nimipäivät unohdan ihan aina. Nyt vain tosiaan satuin saamaan onnittelua, joka muistutti. Ja sittenhän aloinkin yksikseni täällä juhlimaan ja leikkimään Helene Schjefbeck kengillä. Kiitos onnitteluista. Tuo ystävä on kyllä kultaakin arvokkaampi! Ilman lahjuksiakin, mutta kyllä tämä hame sai minut aivan haltioituneeksi.

  Pilvitarha, eikö!

  tilkkutyttö, antelias on ehkä kuvaavin sana varsinkin tästä lahjan antajasta. Juuri tulin ompelukerhosta, ja oli lämmintä ja ihanaa. Kiva aina sinua täällä "nähdä".

  Katinkainen, lämmin ja ihastunut kiitos onnenrutistuksesta sinulle! Koiratyttö ottaa rapsut vastaan autauaan onnellisena ja heiluttaa sinullekin häntää touhukkaana. Nautin kyllä!

  Sigrún, hurmaava on tuosta vanhasta alushameesta juuri oikea sana.

  ReplyDelete
 13. Ompelukerho! Miten ihanaa! Ja hulmuamiskuvat ovat upeita. Hulmutessa ei voi muuta kuin iloita. Se on onnellisten hommaa:)

  ReplyDelete
 14. Vähän piti huokaista vaikken olekaan kova pitsien ja röyhelöitten ystävä. Tuo päällä tulee varmaan väkisinkin pyörähtettyä pari kierrosta. Ihana lahja ja ajatus ystävältäsi!

  ReplyDelete
 15. Onnea! Sekä nimpparien johdosta että upeasta lahjastasi. Kenkäsi näyttävät ihan siltä, että jos napauttaisit kannat yhteen, saattaisit päätyä seikkailuun. Ihania kuvia. Onneksi laitoit ison määrän meidän ihailtavaksi.

  Minulla työt haittaavat jälleen harrastuksia. Grrrr. Taaaas, jouduin jättämään kerhomme väliin. No, pääsevätpähän oppilaat tekemään huomenna pirullisen pitkää historian koetta.

  ReplyDelete
 16. Voi, ihania kuvia. Näitä kannatti odottaa. Epäilemättä hame sai arvoisensa emännän ;)

  Kiitos ompelukerhosta, ja ihan mahtavasta tunikasta! Arvannet, mikä päällä olen tänään istuskellut koneella. Odottelen sopivaa aikaa ja valoa että saan siitä arvoisensa kuvat. On se vaan ihana! Kiitos.

  ReplyDelete
 17. Outi, ihan mahtava ajatus tuo, että hulmuaminen on onnellisten hommaa! Nyt minulla onkin monta syytä tuohon hommaan :)

  Neiti Nimetön, niin se taitaa joskus mennä, että on huokaistava sellaistenkin asioiden kohdalla, jotka eivät ole sitä ihan ominta. Itse asiassa on vallan hyvä välillä huokaista juurikin sellaisten asioiden kohdalla, ajattelen. Minäkään en oikein ole pitsien ystävä. Mutta tässä hameessa ne jotenkin kuuluvat asiaan, ja tässä minua eniten viehättää hyvä käsityön laatu, hameen painavuus ja se, miten nuo poimutukset on tehty niin tiiviiksi ja hienosti. Ja se ikä tietenkin. Hyvää vahvaa kangasta, kun vieläkin on ihan terässä. Vain yksi nappi puuttuu - luisia ovat, pitäisi saada sellainen jostain.

  Anniina, kiitos! Minulla on yksi sormus, senkin olen saanut eräältä ystävältä, se on sellainen Kalevala-korun hopeasormus, ja sen kun laittaa sormeen, joutuu aina seikkailuihin. Ihan hullua tuo, kun en ole edes taikauskoinen. Mutta ihan joka kerta, kun se on sormessa, jotain kummaa tapahtuu, hyviä asioista mutta erikoisia. Pitää aina tarkkaan katsoa, milloin sitä käyttää. En olekaan napsauttanut noiden kenkien kantoja yhteen - pitänee katsoa mitä sitten tapahtuu! Harmi, ettet päässyt ompelukerhoon! Mietimme Jennyn kanssa jo kiristystä ja lahjontaa, uhkaamisen jätämme hamaan tulevaisuuteen, jos liiaksi jäät töihisi kuppaamaan :) Tunika tuli Jennylle valmiiksi. Ja omahyväisesti totean, että hieno siitä tuli! Ommellaan Jennylle -kerho saattaa laajeta muutakin opettajakuntaa koskevaksi, sillä yksi ope siellä jo vilautteli vintage-iltapuvun kavennusta, heh. Pirullisen pitkä historiankoe kuulostaa ihanalta! Rakastin koulussa historiaa.

  Jenny, kiitos ihan tuhannesti vielä! Aiotko nukkuakin tunika päällä? Olen itsekin iloinen, kun se onnistui niin hyvin. Sinulla oli hieno visio kankaasta! Oli ilo toteuttaa se. Muista silittää tunika ennen kuvaamista :D

  ReplyDelete
 18. Ihmeellistä kangasta tuo, ei näyttänyt lainkaan rypistyvän ;)Asettelin tunikan jo huomista työpäivää ajatellen vaatepuulle ja laitoin viereen violetit sukkahousut, violetin trikoopaidan sekä ne okrankeltaiset kengät. Voi onnea! Muistui ihan mieleen kun pikkutyttönä äiti aina laittoi kouluvaatteet arkkupakastimen päälle, ja siitä ne sai sitten aamulla pukea.

  ReplyDelete
 19. I just love this set of photos! Your skirt looks like great fun, and so cozy too.

  ReplyDelete
 20. love the dance ...not sure about the song...even if I am a fan of Morrissey

  ReplyDelete
 21. Kyllähän tuollaista kestää esitelläkin!

  Onnea nimipäivänä!

  ReplyDelete
 22. Oi mitä kuvia, lumoavia!!!!

  Mulla on hulmuamis ikävä, tahtoisin hulmutella menemään kunnon röyhelöillä, mutta nyt ei ole ollut tilaisuutta moiseen.

  Niin kauniita nämä. Toivottavasti flunssa on helpottanut.
  Onnea hieman myöhässä!!

  ReplyDelete
 23. Onpas hieno hame tosiaan!

  Onnea sille!

  ReplyDelete
 24. Ihanan keveitä kuvia.

  Annoin sinulle omassa blogissani "kreativ blogger" -tunnustuksen kera pienien perusteluiden. Tämä blogisi on kerrassaan viehättävä!

  ReplyDelete
 25. The petticoat is so beautiful Tanja. Your photos are amazing. Are you in some sort of University program?

  ReplyDelete
 26. Oi miten ihana hame ja kuvat!

  ReplyDelete
 27. hienot on helmat ja hyvä pyörähdellä!
  tunnelma välittyi- tuli hyvä mieli!
  kiitos
  niin ja myöhästyneet onnittelut:)

  ReplyDelete
 28. Shokoofeh, my pleasure :)

  Jenny, ihana muisto! Minä en edelleenkään osaa ajatella seuraavan päivän vaatteita edellisenä iltana. Aina tulee aamulla kiire, eikä aina asukokonaisuudet ole ihan just. Mutta ei se kyllä haittaakaan.

  Courtney, yeah, great fun that is!

  theroofcat, hehee, why are you not sure? I love that song, somehow it is very important and touching song to me. By the way, I saw Morrissey live last spring, and I'm very happy for that.

  Merja, kiitos kiitos. Kyllä kelpaa :)

  Celia, ah kiitos! Lumoavia - ihana sana. Voi kun pääsisit pian hulmuttelemaan! Mitenköhän se onnistuisi? Flunssa muuttuu, nuha-kuume meni, nyt kurrku kipeä. Tällaistahan tää talvi...

  Laura, ihanaa kun hamettakin onnitellaan!

  Minttu, kiitos paljon. Olen saanutkin tuon tunnustuksen jo kahdelta muultakin, täytynee tehdä oikein joukkopostaus kreativ-hengessä! Kunhan ehdin. Olen vähän huono näissä haasteissa, mutta koitan olla unohtamatta. Nyt on harmi vaan taas kiire ja väsy.

  Peculiar Paige, thank you so very much! Well, I'm not right now studying in university, nor anywhere else, just working. But my studies in Helsinki University and University of Art and Design Helsinki are not finished... and I'm not sure will I graduate ever. Let's see. It's been many really hard years lately in my life. But now I'm so much better that I am able to ponder again my studies. But never know. Why are you asking?

  Anioni, olen tosi iloinen hameesta! Ehkä se sitten näkyy kuvissa?

  Ritva, on kiva kuulla, että tunnelmat välittyi! Kiitos!

  Matroskin, kiitos paljon!

  ReplyDelete
 29. Oh, just wild and madly in love with this beautiful petticoat and all the enchanting photos you have taken to capture its true essence!

  ReplyDelete
 30. Emily, awwww, you are soo kind and lovely :) Thanks!

  ReplyDelete
 31. That is such a gorgeous set of pictures! Dancing in such a beauty of a petticoat...I would do the same probably if I was given such a sweet gift! :)
  Have a wonderful Sunday!

  ReplyDelete
 32. these are absolutely gorgeous. so nice to find your blog...

  ReplyDelete