25/01/2010

dress - puku



I've been fancying for a long time to show you something what I've been sewing. Well, I haven't been sewing not so lot to myself, but this is something really wanted to post about. One of my best friends, Tiina's doctoral thesis celebration in Oulu was a good reason to sew a new evening dress to myself. In my mind I had somethink classy and nostalgic, old-movie-like, very feminine. And this is the result. I sewed this very very quickly between Copenhagen and Oulu, as always, I do my duties not until I really have to. But I am happy with the result! And the celebrations of Tiina was awesome, lovely, touching, extremely fun. We danced and sang so much that my muscles are still aching. It was so good to see old friends, very very good friends who lives so far away that we have not so often possibilies to meet. But this time we truly enjoyed together.

And guess what, before the celebrations when I was in pharmacy, an old man came to tell me that "you look like Grace Kelly". I was then wearing just mundane clothes, but you might believe that this exaggerating politeness got my party mood even higher, ha.

***

Jo pitkään on mieleni tehnyt näyttää teille jotain, mitä olen ommellut. Tosin itselleni en ole paljoa ommellutkaan. Jotain sentään. Oulussa yksi maan mainioista ystävistäni väitteli tohtoriksi ja minulla oli suuri ilo osallistua juhlallisuuksiin. Uutta pukua siis tarvittiin. Halusin tehdä jotain klassista, naisellista, vanhojen elokuvien tyyliin. Runttasin puvun kasaan Kööpenhaminan ja Oulun "välipäivinä". Viime tingan sankari osoitti taas itselleen, että mitä turhia hötkyillä ennen kuin on ihan pakko. Ja tässä se on. Voi voi, kun oli hankala kuvata sitä! Mutta ihana se päällä oli juhlia! Karonkka oli ihan äärettömän hauska ja herkullinen! Kiitos vielä Tiina, ja kaikki te siellä! Minulla on vieläkin mitä ihmeellisemmät lihakset kipeänä tanssimisesta. Aamuun asti meni. En edes muista milloin olisin juhlinut noin!

Ja ihan ihmeellisen ihanan kohteliaisuuden kuulin eräältä vanhalta papalta ennen juhliin menoa apteekissa. Silloin olin kylläkin ihan toppa-asussa. Hän sanoi minulle hiljaa, että "te näytätte ihan Grace Kellyltä". Arvatkaa nostattiko tuokin ihanuus lisää juhlamieltä?

50 comments:

  1. Papat ne osaavat. Niin ihanasti sanottu. Ja glamouria löytyy myös puvussa. Harmi, että tässä maailmassa on niin vähänlaisesti tilanteita, joissa tuollaisia ihanuuksia voi käyttää. Jokaisesta kannattaa ottaa ilo irti. Upea on!

    ReplyDelete
  2. ihana juhlavaate, niiiiiiiiiin kaunis ja sun näköinen! nyt sulla on kyllä takanas aikamoinen viikko ;) toivottavasti paluu arkeen ei tunnu aivan liian raa´alta. soittele kun ehdit ja jaksat ja katsopa viisufinaali lauantaina!

    ReplyDelete
  3. niin juu, terveisin lotta

    ReplyDelete
  4. Outi, papat ovat mahtavia! Sano muuta, iltapukujuhlia ptäisi olla paljon useammin! Ihana pukeutua! Ja ilon otin todellakin irti :)

    Lotta, arvasinkin jo ensimmäisestä kommentista, että sinähän se :) On tosiaan ollut aika huima viikko. Ihan poikkeuksellinen. Mutta toisaalta juuri siksi onkin aivan kiva palata arkeen. Kaksi lentomatkaa, kaksi junamatkaa, kolme kaupunkia ja paljon ihania ihmisiä... Ja kaiken välissä hillitön ompelus ja matkalaukun purkamis/pakkaamisrundi ja pyykkääminen. On tehnyt niin hyvää vaan makoilla flunssassa tämä päivä. Toivottavasti pääsen huomenna töihin.

    ReplyDelete
  5. Kaunis kaunis puku. Voi että! Olet taitava.

    ReplyDelete
  6. Olipa ihana pappa! Ja upea on mekkokin, itse en osaisi tuollaista tehdä ajankaan kanssa.

    Ja tuo sinun sohvasi. Olen katsonut sitä kuvissasi ennemminkin, mistä noita löytää?

    ReplyDelete
  7. Aivan ihanan mekon olet ommellut! Kiva väri ja kauniita yksityiskohtia.

    ReplyDelete
  8. voi pappaa :) Herttainen ja hyvä kun avasi suunsa. Tuollaisia pappoja lisää!

    Kauniin värinen kangas puvussasi ja miten hienosti se laskeutuu. Se päällä oli varmasti mukava pyörähdellä. Pystyn kuvitella miltä kangas tuntuu ihoa vasten.

    ReplyDelete
  9. Voi,upea! Olet kyllä taitava käsistäsi,ei voi muuta kuin ihailla:)
    Ja oi,ihanan herttainen pappa!
    Jotkut ne vaan osaavat,näköjään. Siis sinä ja papat:)

    ReplyDelete
  10. Great job on the dress..love it.

    ReplyDelete
  11. Oihh, miten ihana puku, miten ihanat juhlat ja mikä ihanuss se pappa ja sen kohteliaisuus!! IHANAA SIIS!

    ReplyDelete
  12. Upea!
    Upea väri ja upea malli.

    ReplyDelete
  13. Miten kaunis puku! Pidän kovasti väristä, ja siinä on kyllä sellaista silver screen -lumoa. Vielä ihanamman mekosta varmasti teki se, miten hauskoissa juhlissa sait sitä käyttää.

    Ja tuollaiset vanhat papat ovat ehkä ihaninta ikinä! Minulla ei ollut itselläni sellaista pappaa, mutta silloin joskus, kun heitä tapaan, tulen aina niin onnelliseksi.

    ReplyDelete
  14. isoinpapu, kiitos kiitos! Sinä ompelijamestari, kunnioitan kehuasi ja ihailen aikaansaapuuttasi!

    Mimmi, juu sympaattiset papat ovat elämän mahtavuutta. Tuollaisia sohvia olen silloin tällöin nähnyt kirppareilla ja kierrätyksessä. Omani sain, kun olin pitänyt suuni auki oikeassa kohtaa, työkaverini isältä. Mikä tuuri! Siihen kuuluu kaksi oikein hienoa nojatuoliakin, mutta ne ovat nyt lainassa ystävillä, kun ne eivät tänne edes oikein hyvin mahdu.

    Mirva, tusen tack!

    Neiti Nimetön, joskus Suomessa tuntuu, ettei muut kuin tuollaiset mainiot papat älyä avata suutaan... No tiedäpä häntä.Mutta pidän kovasti siitä, kun vanhemmat ihmiset ylipäätään ovat kohteliaita.

    Kangas on aika kivaa. Tosiaan laskeutuu mahtavasti. Olisin halunnut silkkiatiinia, mutta juuri nyt minulla ei ollut sellaiseen varaa. Mutta tässä oli eniten silkkisatiinia muistuttava pinta. Tykkään.

    niina, hauska ajatus, papat ja minä osataan :) Kiitos.

    Dinah Soar, thanks! I love it too :)

    anni, juhlat tosiaan olivat ihan mahtavat!

    Paevi, oi kiitos!

    scaredy-cat, sinä sen sanoit, sanan joka pyöri mielessäni, mutt en saanut kiinni - silver-screen! Minulla oli yksi juuri tuollainen tosi kultainen pappa. Ikävöin häntä monesti.

    ReplyDelete
  15. Stunning! First I saw the colour then I saw the fabric and finally the style - love at first sight! So stylish and feminine, elegant and subtle, and of course it suits you perfectly! I was even more surprised when I read that you made it, you are brilliant, this a masterpiece! Congrats!

    ReplyDelete
  16. beautiful dress. i like the movement and style. stunning

    ReplyDelete
  17. You look beautiful and the photographs are stunning. The dress seems to have exquisite movement - it must have been fun to dance around in!!

    ReplyDelete
  18. Your dress is stunning, I find so much inspiration from the photos on your blog Lisa

    ReplyDelete
  19. Todella klassisen kaunis mekko, kauniisti on pliseeratty-- vai mitä se nyt oli. ;)
    Todella hurmaava.

    ReplyDelete
  20. Ai, ja nyt kun sattui papoista olemaan puhetta-- minunkin pappa on kovin herttainen:
    Kahvipöytäkeskustelu

    Mummo: Ninni, siu kahvis jäähtyy kuppii.
    Minä: Ei se haittaa, se onkin liian kuumaa. Ja kylmä kahvi kaunistaa.
    Pappa: Juu, mutta ei sekään ihmeitä tee.

    Että kiitos vaan. :D

    ReplyDelete
  21. Hiano!
    Onnittelut moisesta taidosta!

    ReplyDelete
  22. Mahdottoman kaunis mekko!

    ReplyDelete
  23. Wow! I'm so impressed that you made this yourself! So beautiful :)

    ReplyDelete
  24. Kyllä, kyllä, yes ja oui: tuollainen pitää iltapuvun olla!

    Ihana pappa.
    Kohentaa takuulla mieltä kun kirjakielellä oikein verrataan niin ihanaan kaunottareen!

    ReplyDelete
  25. Upea puku! Väri on todella kaunis... ja varmasti tunnet olosi tuossa puvussa todelliseksi Grace Kellyksi.

    Itsellänikin on kutsu talvihäihin maaliskuulle. Olenkin täällä pähkäillyt mitä päälleni laittaisin, kun on harvoin näitä tilaisuuksia joihin saa oikein pukeutua. Ompelemaan en taida kuitenkaan uskaltautua. Sen verran kuitenkin hemmottelen itseäni, että varasin ajan kampaajaystävälleni :)

    ReplyDelete
  26. Upea mekko ja upea nainen! Toivottavasti olet jo parantunut!

    Tiina

    ReplyDelete
  27. U P E A !
    Olet niin kaunis.

    ReplyDelete
  28. Upea-upea asu, ja ihana kohteliaisuus, voi miten osuikaan kohdilleen sanat! Voi että miten ilahduttavaa on kuullakin että noin kauniisti on sanottu :)

    ReplyDelete
  29. Ihana! Mitä kangasta se on?

    ReplyDelete
  30. Oi miten kaunis!
    Tuo kangas on aivan ihmeellinen, kuinka se lepattaa noin valossa.

    Ja totta, olet kyllä supertaitava.

    ReplyDelete
  31. Tuo pukuhan on juuri Grace Kellyn puku! IHANA! Ja sinä varmasti ihana tuossa puvussa.

    ReplyDelete
  32. Niin kaunis! Sävystäkin tykkään kovasti. Ja se papan kommentti on kyllä varmasti kaunein kohteliaisuus josta olen lähiaikoina kuullut.

    ReplyDelete
  33. Upea puku, ihastuttava kangas! Toiset ne osaa! Ja niin se kai on, että parhaat jutut tulevat, kun on vähän kiirettä ja painetta saada aikaiseksi. Niin ainakin minulla.

    ReplyDelete
  34. Ooo mitä eleganssia, kerrassaan ajattoman kaunis on pukusi, taitava sinä!

    Alakuvassa vilahtava Rum-lehti tunkeutui muuten minunkin matkalaukkuuni Tanskasta taannoin, aika tyylikäs plarauselämys.

    ReplyDelete
  35. Wow! I am really impressed! The dress is beautiful. I love both the fabric and the style! Is there a pattern that can be bought, or have you designed it yourself?
    HIlde

    ReplyDelete
  36. Onpa ihmeen kaunis puku! Kuukauden päästä pääsen itse karonkan jatkoille, joten ehkä sitten on täälläkin luvassa tanssia yötä myöten.

    ReplyDelete
  37. Wow! I am amazed! Such a beautiful dress! And so much more special that you made it yourself. Jane

    ReplyDelete
  38. Voi miten ihanasti sanottu siltä papalta, varmastikin ihan aiheesta :)
    Ja tuo mekko on aivan upea, istuu ihan täydellisesti - kuinkas muuten, kun on itse sen tehnyt. Olet taitava!

    ReplyDelete
  39. Oih, Tanja! Mitä glamouria! Tuossa sinun totisesti kelpaisi astella vaikka mitä punaista mattoa pitkin. Ihanaa, että juhlatkin olivat onnistuneet.

    ReplyDelete
  40. vanha pappa on varmasti oikeassa, puku on valtavan kaunis ja arvatenkin koko nainen.

    ReplyDelete
  41. aivan i-h-a-n-a! Puvussa on todella glamour-henkeä :)

    ReplyDelete
  42. beautiful dress......very hard to work with that fabric.

    ReplyDelete
  43. hirmuisen kaunis puku. ja tuo kangas, ihan ihmeellistä?

    ReplyDelete
  44. Kiitos ihan hurjan paljon kaikista hienoista kommenteistanne. Johan jo melkein punastun täällä. En nyt millään ehdi vastata kaikkiin yksittäin, mutta pari asiaa on:

    Kangas on palakankaana ostettu, joten en tiedä sen koostumusta. Se on keskivahvaa himpun ohuempaa satiinia. Yllättävän paljon silkkisatiinin oloista tunnultaan, mutta kuvittelisin sen olevan jonkinlainen polyesteri. Sorry, jos latistin tunnelmat! Pakko kuitenkin kertoa, että puvun tekemiseen tuhlasin peräti 13 euroa! :)

    Thank you ever so much for your awesome and lovely comments!! I am almost blushing :)

    ReplyDelete
  45. my goodness, it's beautiful!!
    xx

    ReplyDelete
  46. Oi,joi,joi! miten ihana!
    Toivon sinulle paljon tilaisuuksia käyttää sitä , ja pidä punaviini kaukana!

    ReplyDelete
  47. Liz and Isabelle, thanks, I am smiling.

    eilen, tänään, huomenna, läikkyi jo :)

    ReplyDelete