20/10/2010

tykätään



Minä laitan kahvit, teetäkin saa toki tai vaikka molempia, niin kerro sinä, mistä tykkäät.

31 comments:

  1. Tykkään ihan valtavasti aikaisista aamuhetkistä kun ulkona on pimeää, koirat kömpivät takaisin sänkyyn, sanomalehden lukemisesta ilman kiirettä, jugurtista ja mustikoista, kynttilänvalosta puuhellan päällä, siitä että näin moni on päivittänyt bloginsa yön aikana, keskimmäisestä kuvastasi tykkään kovasti, arjesta enemmän kuin pyhästä,sinisen sävyistä taas yhä enemmän ja enemmän, vaihtuvista valoista ja kosteasta ilmasta tykkään. Tykkään siitä että edessäni on kokonainen uusi päivä ja voin valita haluanko kahvia vai vaniljateetä! Ja hunajaakin on.

    ReplyDelete
  2. Tykkään hiljaisuudesta,kiireettömyydestä,
    kiharoista,jotka laineilevat vallattomina,sinne tänne päättäväisinä suihkien.
    Pisamista tykkään,lehtipinoista ja mustikkakukosta vaniljajäätelön keralla tykkään.
    Kukista tykkään,kaikenlaisista kukista hurjasti paljon tykkään.
    Väreihin olen auttamattomasti hurahtanut.
    Niitä silmäilen(ahmin) kangaspinoista,lankakeristä,
    vaaterekeistä,karkkilaareista.
    Kaappien kätköistä tykkään.
    Kun on jo melkein unohtanut mitä tuo ja tuo kaappi pitääkään sisällään.
    Vielä enemmän tykkäisin,jos rivit ja pinot pysyisivät jämpillisessä järjestyksessä,vaan eivätpä nuo pysy.
    Kauneutta rakastan.Sen kaikkeudesta en saa koskaan kyllikseni.Niin kuin en saa kuvistasikaan!!!
    Ja vaniljateetä suuren mukillisen voisin ottaa.Vähän sokeria ja toin mukanani pikkiriikkisen piimäkakkusen,josta sinäkin voit palasen ottaa.
    Katalle kanssa!!=O)
    Toin kynttilöitäkin tuliaisiksi...

    ReplyDelete
  3. Latte punaiseen maitoon, kiitos. Ja mieluusti nojaisin tuon perhosia lepattelevan liinan peittämään pöytään.

    ReplyDelete
  4. Tykkään teestä. Tällä hetkellä eniten vihreästä, missä maistuu sitrushedelmät aavistuksena. Yellow label on kuin kirosana teetä juodessa. Kahvin tuoksusta tykkään, mutta itse juoma saa aikaan päänsärkyä. Se on se kofeiini. Edes mustaa teetä en voi juoda useampaa kupillista.
    Tänään tykkään lomasta, valmiiksi saadusta raidallisesta villahuivista. Tykkään nukkuvasta vauvasta, joka painautuu ihoon kiinni ja lämmittää.
    Tykkään lämpimästä suihkusta, villasukista ja tästä syksystä. Puut alkavat olla paljaita. Tykkään siitäkin. Tykkään myös omenasoseesta, missä on kanelia. Ja tuoreista sämpylöistä, kuumasta keitosta.

    ReplyDelete
  5. Tykkään:
    -Juoda kahvia punaisesta mukista. Kumpulan kahvilassa valitsen oranssin, koska se on ihanan värinen, samoin kuin metron väri.

    -Syksystä vuodenaikana ja väreistä. Ja kun voi pukeutua kirppisvaatteisiin, villapaitoihin, baskeriin ja huppareihin.

    -Kirjoista, runoista, kirjoittamisesta, lukemisesta ja kirjakaupoista. On ihanaa, kun saan opiskella yliopistossa mielenkiintoisia asioita.

    -Erilaisista ja samanlaisista ajatuksista. Ihmisistä, jotka uskaltavat olla erilaisia, niin ajatuksiltaan kuin pukeutumiseltaankin. Tai ovat sellaisia kuin ovat.

    -Että on olemassa blogeja, joista voi löytää kiinnostavia ajatuksia ja kauniita kuvia.

    ReplyDelete
  6. Tykkään blogeista! Siitä, että sanoit "harmiton kohtuuttomuus". Tykkään puhua sanoista, sanamuodoista ja sanavalinnoista. Olis kiva tarttua sanoihin vaikka sun kans joskus.

    En tykkää kahvista.

    Otan ennemmin mustaa kuin vihreää, ja aina maidolla. Ei sokeria.

    ReplyDelete
  7. Sanoihintarttumistapaamiseen minäkin tulisin.

    Ja mulle teetä. Sekaan hunajaa. Aamulla voin ottaa teeaamiaisen jälkeen kupin kahvia jos siinä on niin paljon maitoa ettei kahvi juuri edes maistu.

    Kumisaappaistani tykkään hurjasti. Ovat nyt ihan must. Tuolla tulee esteristä.

    Tykkään siitä kun mua pyydetään tekemään sänkyjä pehmoeläimille. Eilen tein taas. Nyt siinä nukkuu onnellinen leijonavauva.

    ReplyDelete
  8. Tykkään arkipäivistä kun herään aikaisin itsestään valppaana ja saan jäädä kotiin, kunnon itsetehdystä latesta heti aamulla, kiireettömyydestä, tykkään siitä kun kaapista löytyy päällepantavaa helposti ja saan sanoa peilille että aika kiva, tykkään oivalluksista ja ideaisista, tykkään saada aikaiseksi, tykkään vetää keuhkot niin täyteen ilmaa että ihan vatsassa asti tuntuu, tykkään olla rentona sohvan nurkassa ilman syyllisyyttä, ja tykkään niin että ihana sinä kysyit tykkäämisestä, tykkään nyt että aamu lähti sittenkin ihanasti käyntiin vaikken saanutkaan jäädä kotiin :)

    ReplyDelete
  9. Tykkään kovasti uudesta raikastuneesta kuvailmeestäsi. Enemmän kontrasteja ja graafisuutta, siitä minä näissä tykkään.

    Tykkään myös räsymattojeni raidoista ja väriyhdistelmistä. Teestä minä tykkään, hyvästä haudutetusta, hunajan kanssa. Kovasti tykkään myös lasteni hiusten tuoksusta, ja kaikista niistä halauksista joita saan. Kaakeliuunien lämpimästä hohkauksesta tykkään hirmuisesti, ja villasukista puulattiaa vasten. Tykkään auringosta, mutta eniten ehkä harmaista päivistä, koska ne saavat värit hohtamaan. Ja tykkään myös ihan pakahduttavan paljon jo uudesta perheenjäsenestä joka meille huomenna tulee.

    Ja sun perhospöytäliinasta tykkään myös!

    ReplyDelete
  10. Tykkään enemmän kuin inhoan.
    Monesti tiedän heti mistä tykkään, monesti tykkäyksiä ei voi kuvailla tai edes hyvin kuvitella. Ne ovat tunnelmia, häivähdyksiä, hetken pätkiä. Mitkä menisi pilalle jos niitä sanoiksi yrittäisi laittaa.

    Tykkään jos on tarpeeksi, muttei liikaa aikaa. Tykkään muistelusta ja nostalgisuudesta. Tykkään myös kun joku tiedostaa muttei analysoi tarpeettomasti. Tykkään uusista ideoista ja siitä kun loppujenlopuksi uskaltaakin astua ulos sieltä 'comfort zonelta'.

    Tykkään siitä, että pääsen ensi viikolla syyslomalle ja että koko marraskuulle on paljon kivoja suunnitelmia!

    ReplyDelete
  11. Althought I do not write in Finnish..
    I will write me list..

    I like blogs such you are own:)
    I like people who are honest with themselfs and with people!
    I like sunsets, unique smells, unexpected suprises, genuine smiles of little children, travels not as tourist but as traveller and explorer
    I like photos which are so poetical and sensitive as yours
    I like languages and silences
    I like true words

    Thank you so much Tanja for this chance to write my list!
    Maria

    ReplyDelete
  12. Tänään tykkään uudesta iPhonestani. Vaikkei se vielä toimikaan puhelimena. Silti näppäilen ja hipelöin sitä jatkuvasti (minä, maailman epäteknisin henkilö..).

    Tykkään vaihteeksi enemmän virkkaamisesta kuin neulomisesta. Tykkään uudesta villa-pellava-langasta.Tykkään tehdä koko ajan jotain käsilläni.

    Tykkään taas lukea. Muitakin kuin lastenkirjoja..

    Tykkään loppusyksyn väreistä.

    Tykkään tummasta kahvista ja valkoisesta teestä. Kahvia ennen kello kolmea, teetä sen jälkeen.

    Tykkään pilateksesta ja sen tuomasta hyvän olon tunteesta, jota en ole ikinä ennen saanut mistään liikunnasta.

    Tykkään tosi paljon blogistasi.

    ReplyDelete
  13. Tykkään sun kuvista. :)

    Lisäksi tykkään kahvista maidolla ja vihreästä vaniljateestä. Ja mun lapsista, vaikka ne repii multa riekaleiksi.

    ReplyDelete
  14. yet another beautiful set of images that give a mood with such simplicity.

    ReplyDelete
  15. Tykkään kynttilöiden tuoksusta ja siitä että niitä voi ja uskaltaa taas polttaa kun lapsi on isompija osaa varoa niitä. Tykkään siitä,että Vieneetta-jäätelökakut ovat nyt tarjouksessa (minttu on parasta!) ja tykkään syödä sitä illalla rooibosteen kanssa samalla kun luen kirjaa. Tykkään uudesta raitapaitamekostani vaikka se saisikin olla hitusen verran pidempi. Tykkään siitä tunteesta,että kohta tekee mieli ommella ja ja yhdestä harmaasta kankaasta mikä sen tunteen sai aikaan. Tykkään kutoa muille ihmisille joululahjoja jo nyt,pyöritellä lankakeriä käsissäni,miettiä värejä ja ihmisiä,miten ne sopivat yhteen.
    Ja ihan erityisesti tykkään tavastasi kirjoittaa ja kuvata ja varsinkin kuvistasi!

    ReplyDelete
  16. Voi herranjestas mitä kirjoitusvirheitä! No,ehkä sait selvää:)

    ReplyDelete
  17. Minä tykkään kovasti sydämellisyydestäsi:)

    Tykkään myös kovasti siitä hetkestä, kun avaa tietokoneen ja tietää, että niin moni houkuttava blogipäivitys on vielä lukematta. Oikein nautiskelen sillä hetkellä. Tai kun edessä on uusi koskematon lehti.

    Pidän myös valosta, tai no ainahan minä pidän mutta nyt olen erityisen ilahtunut vivahteista ja erilaisista tunnelmista.

    Tykkään myös rucolasta, olen tarmokkaasti yrittänyt siirtää itseäni kauden kasviksiin ja hedelmiin mutta rucola pakkaa pilaamaan hyvät yritykseni, on se vaan niin pirun hyvää.

    ReplyDelete
  18. Tänään tykkään harmaan ja juuri oikean vaaleanpunaisen yhdistelmästä, kauniista käyntikorteista, kotiintullessa ikkunasta tuikkivasta lämpimästä valosta sateisella pihalla, savun tuoksusta, koirani tavasta nukkua pienet käpälät kattoa kohden ja ystäväni tavasta nähdä sydämellään, arjesta mieheni kanssa, uusista blogilöydöistä ja vihreästä jasmiiniteestä sitruunahunajalla, kiitos.

    ReplyDelete
  19. Mistä perhoskangas on? Ihana!

    ReplyDelete
  20. Tykkään kuurasta ja syksyn auringosta. Tykkään lumesta ja joulunodotuksesta. Tykkään lapseni tuoksusta ja mieheni selästä. Tykkään koiramme viisaasta katseesta ja riisipuurosta voisilmällä. Tykkään harmaaseen taittavasta liilasta ja pitkistä hiuksista. Tykkään siitä, että yritän hidastaa tahtia ja tunnun jopa onnistuvan siinä. Tykkään vanhoista huonekaluista ja meidän kauniista kansakoulustamme. Tykkään linnuista ja hevosen sieraimista puuskahtavasta lämpimästä hengityksestä. Tykkään untuvatäkeistä pellavalakanoissa ja pakkasaamuista. Olipas kiva tykätä, tuli hyvä mieli!

    ReplyDelete
  21. Nää on ihania nää teidän tykkäämiset!

    Maijja ja Piilomaja, järkätäänpä joskus sanoihintarttumistapaaminen! Olis ihan hiiskatin kivaa!

    Matroskin, kangas on Eurokankaan kesän ohuita eräpuuvilloja. Kiroan itseäni, kun en ostanut kuin kaksi metriä. Tuosta olis tullut ihan täydelliset verhot tänne. Hidas sytytys.

    ReplyDelete
  22. Järjestetään vaan ja tehdään siellä kaikista tikuista asiaa!

    ReplyDelete
  23. piilomaja ja Maijja, minä luulen, että me oltais mainio sakkukunta tekemään tikusta asiaa! Tosiaan ihan mistä tikusta vaan, kaikista tikuista juu.

    ReplyDelete
  24. Ja käveltäis sananjaloilla ympäriinsä, halottaisiin hiuksia ja otettaisiin sanasta miestä! Lopuksi tanssia.

    ReplyDelete
  25. Sitä keskustelua ois mielenkiintoista seurata :)

    ReplyDelete
  26. my gosh, these are gorgeous. my favorite hues...

    ReplyDelete
  27. Paikalla! Tikkuja, halkoja, tanssia, kaikki käy! Lasketaan sanoja ja sananlaskuja. :-}

    ReplyDelete
  28. Minä oon muuten taitava muistamaan sanalaskut ja sanonnat ihan väärin. Mun aivoissa tapahtuu aina jotain kummaa, kun täytyis sanoa jotain jo kerran (tai moneen kertaan) sanottua. "Sivistys aukossa" on yksi hilpeimmistä. Se putkahti suustani ulos aivan väärässä tilanteessa ja aivan liian arvokkaassa seurassa. Voi punastus ja häpeä!

    ReplyDelete
  29. tykkään kahvista, ja teestä. tosin vain vihreästä, miluiten sellaisesta paksusta joka tuoksuu hieman merelle.
    tykkään valosta ja väreistä ja sanoista ja sävelistä ja kaikenkarvaisista ystävistä.
    tästä päivästäkin tykkään.

    ReplyDelete
  30. Tykkään outi samoista jutuista, mutta vihreän teeni juon kohtuu laihana mieluiten.

    ReplyDelete
  31. sometimes i miss your english texts as i don't speak finnish at all. but then again it makes me focus entirely on your photos. and they are stunning and poetic, as ever.

    ReplyDelete