21/10/2010

tyktykTykkään Zapasta, tiedättekin sen. Se vaan on niin mahtava! Tykkään siitä, kun se ilakoi vapaana, se on yksi parhaista jutuista. Siitä tykkään kovasti, jos joskus lenkin jälkeen on aikaa istua rauhassa lettukahville, aina parempi jos koti on siivossa kunnossa. Tykkään siitä, kun Zappa nukahtaa viereeni ja uneksii. Nytkin se tuossa murisee ja tutisee, ehkäpä kertailee aina yhtä tuloksetonta oravajahtiansa. Siitäkin tykkään, kun se nuolee ihan huumassa jogurttipurkkia, silmät nautinnosta viiruina, kun se niin tykkää siitä. Tykkään sen tassuista, samettikorvista, silkkiposkista ja somista pikkupilkuista silmien päällä. Tykkään siitä, kun se on niin tottelevainen ja rauhallinen. Se katsoo aina minua niin luottavaisesti. Tietenkin siitä tykkään, että se on aina kotona ilahtuneena vastassa, kun tulen. Jokin aika sitten sattui aivan karsean säikäyttävä juttu. Muutaman sekunnin ajan – tosin ne pienet hetket tuntuivat silloin iäisyydeltä – luulin, että Zappa on kuollut. Tulin kotiin ja minun turkkilainen, hännikäinen, hömppähousu, luontokappale, karvakaveri ei tullutkaan vastaan ovelle. Huhuilin, eikä mitään. Hädissäni lompsin makuuhuoneeseen, ja siellähän se, makasi sängyllä ihan liikkumatta. Ei reagoinut ollenkaan, kun itku kurkussa sanoin sille jotain. Toinen takajalkansakin oli ihan kummallisen jäykässä asennossa. En tosiaan tiedä montako sekuntia kului, kun mietin, miten uskallan koskea siihen, mihin kosken, miten kosken, miltä se tuntuu ja että tässäkö se nyt oli ja voi helevetti. Se oli ihan hirveää! Lopulta laskin käteni rauhallisesti Zapan kyljelle, ja siihen se heräsi, ihan säikähtyneenä nosti päänsä ylös. Paniikki-itkuni jälkeen vilkuilimme ja tuijotimme pitkin iltaa epäuskoisina toisiamme. Mokoma järkytys kummallekin. Zapalla oli silloin korvatulehdus ja se nukkui ihan hirmu sikeästi. Miten minusta tuntuu, että tykkään siitä vieläkin enemmän tuon episodin jälkeen. Voiko enempää tykätäkään?

16 comments:

 1. Voi teitä. Onneksi kaikki kunnossa ja selvisit säikähdyksellä. Kammottava juttu. Ja rapsutuksia turkkilaiselle.

  ReplyDelete
 2. Voi ei, kauhea juttu!

  Mutta nyt mua naurattaa, tyttönimeni on Hännikäinen :D

  Koirat on niin <3 Voiko parempi ystäviä olla? Omani nukkua tuhisevat taljoillaan tuossa, snif :`)

  ReplyDelete
 3. Voi sinua ja Zappaa :) voin kuvitella sen tilanteen ja mikä helpotus! <3

  Mä niin haluaisin koiran. Ne on ihania. Mutta en viitsi ottaa koska tilanteeni ei olisi kovin paras sellaiselle.

  Niin u-p-e-a-t kuvat taas. Oi, että olet inspiroiva kuvaaja ja kirjoittaja.

  ReplyDelete
 4. outi, rapsut välitetty turkkilaiselle ihanuudelle. Onneksi tosiaan vaan säikähdys. Mutta olikin se kyllä melkoinen. Olin koko illan ihan järkytyksissä ja kauheat ajatuskuluthan ne tuosta seurasi.

  minja, minä keksin jatkuvalla syötöllä kaikenlaisia nimityksiä tuolle. Hännikäinen on minusta tälle neidille hyvä :) Löysin Zapalle uuden taljan viikonloppuna kirppikseltä, ihanan sinimustan. Sinun koirasi ovat hurjan kauniita muuten!

  Hanna, toivottavasti sinulla joskus on sellainen tilanne, että voit ottaa koiran. Elämä tällaisen luontokappaleen kanssa on hienoa. Toki tosi sitovaa, mutta hyvin olen saanut järjestettyä elämäni tämän kanssa. Hyvä sanoa, kun olen tällainen kotihiiri. Ihanasti sanot kuvistani ja kirjoituksistani. Kiitos!

  ReplyDelete
 5. Voi, onneksi oli pelkkä säikähdys!

  Meillä sattui ihan samankaltainen juttu muutama viikko takaperin kun koiravanhukseen iski tasapainohäiriö ja se meni tosi huonoon kuntoon.
  Itkin kuin vauva mutta nyt tosiaan osaa taas arvostaa sitäkin enemmän että saa vielä rapsutella <3

  ReplyDelete
 6. Piti vain sanoa että olet aivan ihana <3

  Sellainen, joka rakastaa viatonta luontokappaletta niinkuin sinä, on jotain aivan erityistä.

  Kiitos siitä! t. anonyymi : )

  ReplyDelete
 7. Your "friend" is so beautiful! What is his breed?

  ReplyDelete
 8. Sinulla on aina kauniita kuvia Zapasta, ja voin nähdä teidän välisen tunnesiteen. Itselläni on kolme koiraa, ja kyllä ne vaan ovat niin tärkeitä perheenjäseniä.
  Yksi koiristani karkasi viikko sitten pihasta ja oli kateissa noin puoli tuntia. Se aika tuntui ikuisuudelta, kun pimeässä sitä etsimme pelloilta. Itku tuli (onneksi) vasta siinä vaiheessa kun näin koiran juoksevan kotia kohden ehjin nahoin. Sinä yönä koira pääsi sänkyymme peiton alle nukkumaan. :o)

  ReplyDelete
 9. Voi apua,kuulostaa hirveältä! Onneksi selvisitte säikähdyksellä.. Meilläkin on ollut muutama ikävä säikähdys joskus ja se tunne,että entäs jos jotain onkin vialla,se on aivan kamala..
  Mutta,koirat ovat kyllä niin ihania! Ei parempia ystäviä ole,niin kuin Minjakin sanoi:) Ja meillä on tällä hetkellä aivan hirmuinen koirakuume..:)

  ReplyDelete
 10. Söpö Zappa.

  Tuleppas kurkkaamaan meidän uutta heiluhäntää..

  ReplyDelete
 11. Ihana blogi. Ihanat kuvat. Ja paras kirjoituksesi ikinä! Sai itselleni ihan kalvot silmiin ;)

  Itselleni koirat ovat 'elämäntapa'. En osaisi olla ilman. Niin kovin rakkaita. Tänään noudamme kotiin uuden pienen rakkauden <3

  Ihanaa syksyä teille kummallekkin!

  -Henski-

  ReplyDelete
 12. Shokoofeh, my darling, brown, furry friend is a girl :) and her breed is Lapponian Herder.

  Mukava lukea teidän kommenttejanne! Ilahduttavat kovin. Itse en varsinaisesti koe olevani "koiraihminen", pikeminkin tuo on mulle hieno kaveri kuin harrastus. En tiedä osaanko selittää. Mua ei esimerkiksi kiinnosta mitkään koiraharrastukset laisinkaan, näyttelyistä puhumattakaan. Mutta tykkään koirista otuksina. Katselen mielläni niiden touhuja, myös muiden kuin omani. Mutta mitään koirakeskusteluja minä en oikein jaksa. Ja vaikka toisinaan vitsimielessä tulee intouduttua inhimillistämisen tielle Zapan kanssa, pidän koiraa aina kuitenkin koirana. Minusta sellainen suhtautuminen on niille paras. Rakas se on, siitä ei pääse mihinkään. Koiraan syntyy ihan omanlainen suhde.

  ReplyDelete
 13. Aw yes she's a girl... :)

  ReplyDelete
 14. Kiitos tekstistäsi. Tulin siitä niin hyvälle tuulelle. En osaa elää ilman koiraa; sen liikettä, katseita, touhua ja tuoksuja. Kun Inkerini nukkuu kerällä leviää sen kaulasta ja mahasta popkornin tuoksu.

  ReplyDelete