19/10/2010

tykkäänTykkään Viiskulmasta. Tykkään ylipäätään kadunkulmista, joissa avautuu tavallista laajempi näkymä. Viiskulmassa on ne levykaupatkin, joista tykkään, ja ihanan suuria vanhoja taloja ja mäki, mäistä minä tykkään, myös Mäen Jyrkistä. Tykkään Piilomajasta. Ja toivon, että pääsisin esittelemään hänelle "minun" Helsinkiäni joskus. Tykkään ihan hirmuisesti uudesta Department of Eagles -albumista, jonka eilen ostin. Daniel Rossenista tykkään ihan järjettömän paljon, sen ehkä joku muistaakin. Minäkin tykkään laulaa. Tykkään musiikissa siitä, jos se kouristaa vartaloa. Sellaisesta musiikista tykkään, missä on tuhlaillen ja kerroksittain kaikenlaista kilinää ja suhinaa ja mitä vaan hyvän melodian lisäksi. Minä tykkään iltaisin valojen sammuttamisen jälkeen siitä, kun pari biisiä vielä soi hiljaisella. Valoista tulikin mieleeni, että siitä minä tykkään, kun laittaa paljon kynttilöitä lasipurkkeihin, purkit yhdelle tietylle hyllylle ja valot pois. Niistä kimmellyksistä ja heijastuksista tykkään. Tykkään huomaavaisuudesta, kukapa ei. Tykkään säntillisistä kangaspinoista, mutta sellaisia ei ole tällä hetkellä täällä kotonani lainkaan, kaikki on hujanhajan. Pienestä sotkusta tykkään myös. Sitten kotiasioissa minä tykkään tavaratihentymista. Minusta on kiva, jos yleistunnelma on ilmava, mutta sitten sellainen, että jossakin paikassa on jotakin juttua paljon, PALJON, siitä sellaisesta minä tykkään. Minä tykkään, että astioita pitää olla paljon, musiikkia pitää olla paljon myös, tekstiileitä mielellään melkein haaskaten. Tykkäänkö minä kankaista, vai rakastanko niitä? Kyllä minä taidan vain tykätä. Ei materiaa voi rakastaa. Tykkään kikherneistä. Keitän niitä juuri. Tykkään harmittomista kohtuuttomuuksista, niinkuin tuosta alimman kuvan hillittömästä valokuvaseinästä. Muutamista pinnalla olevista asioista tykkään myös, kuten vaikkapa noista välimerikaakeleista. Kengissä tykkään Clarksin Desert Bootseista, olivat ne pinnalla tai eivät. Minulla on ollut niitä jo yläasteelta alkaen.

10 comments:

 1. Tuo valokuvaseinä on ihan huippu, tykkään kovasti! Tykkään näistä sinun listoista myös :)

  ReplyDelete
 2. Ja minä tykkään kovasti tästä blogista, vaikken yleensä koskaan mitään kommentoikaan.

  ReplyDelete
 3. Tykkään kovasti tästä, näistä niin. Sellaisesta mitä sanot, että on ilmavaa, ja sitten kuitenkin paljon ja valoa. Ja että emmit kankaiden kanssa, onko se jotain enemmän. Alakuvan kangas on minusta jotain aivan paljon enemmän, sellaista että oi. Ja tykkään siitä mitä sanoit kiltteydestä. Ehdottomasti tykkään kiltteydestä elämässä.
  Tykkään sinun blogistasi, se on helppo sanoa heti.

  ReplyDelete
 4. I love your blog, Tanja! I love the way you capture the good little moments of life! Of your life:) I like your city too, as it is seen partly on your photos!
  I love everything and thank you for that!
  A big kiitos:)
  Maria

  ReplyDelete
 5. Aloitan lopusta ja kerron että Clarksit ovat mulle yksi ehdoton klassikko joka on kulkenut kasiluokalta asti kanssani. Ei sama pari, mutta samanlaiset, eri värejä vain. Pintanahkaisia ei ole vielä ollut, kovasti houkkuttaisi.
  Tykkään käytaä Clarkseja lähinnä kahdella tavalla: paksut villasukat paljaissa jaloissa tai sitten ei sukkia ollenkaan. Silloin saatan pitää niitä kesälläkin, jonakin sellaisena hiukan tuhruisena ei-niin-lämpöisenä päivänä. Mullaon isot jalat ja joskus hameen kanssa pidettynä Clarksit ovat aika vänkä juttu.

  KOvasti haluaisin sinun Helsinkisi nÄhdä. Niistä syistä mistä kirjoittelin ja muutenkin. Ihan kerta kaikkiaan tämÄ juttu pitää järjestää.

  Harmiton kohtuuttomuus on jotenkin valtavan osuvasti sanottu. Tykkään siitä että sulla on usein aika perhanan näpsäköitä ilmaisuja.

  ReplyDelete
 6. Minä tykkään kuvistasi. Niistä mäistä en tiedä. Kunto mennyt niin huonoksi, että niiden ylöspääseminen on työlästä. Mutta Mäen Jyrkistä tykkään. Tietysti. Ja listastasi. Ilmavuutta sisustuksessa kaipaan. Meillä on kaamea sotku. Sitä tavaratihentymää on kaikkialla. ja siitä en tykkää. En sitten ollenkaan.

  ReplyDelete
 7. nuttula on tosiaan, tekee itselläkin mieli alkaa kokoamaan samanmoista.

  Aida. S, voi ilahdus. Mukava kun kommentoit nyt ja näin kivasti, mutta ei siitä kommentoinnista tarvitse stressata :)

  himalainen, sinun kommenttisi ovat aina ihan ylettömän ihania, kiitos!

  Maria, somehow I feel like I would like to apologoze for the lack of English text. I've been writing these amidst my hasty duties. So, u know, it happens so fast in mother tongue. But some other time, I put my thoughts up in English that we all can read those. But thank you, kiitos, for your utterly nice comment!

  piilomaja, no sitten lompsitaan monet kadut desert bootseissamme, kunhan tänne lennähdät! Samma här, kasiluokalla sain ekat, Tampereelta muuten ostettiin mulle ne, talvilomareissulla. Laukontorin kupeessa oli joku kenkäkauppa. Luinkin viestisi. Laitan paketin mukaan vähän muutakin informaatiota ja juttua :) sitten. Kiitos "näpsäköiden ilmaisujen" kehusta. Sinun sanomanasi se aivan erityisesti lämmittää, kun olet niin taitava kirjoittaja.

  outi, jotenkin en yhtään ihmettele, että sinäkin tykkäät Jyrkistä. Kiva! Ja joo, liialliset tavaratihentymät, hmm, niihin menee hermot. Täällä sitä meininkiä nyt pikkasen liikaa kans.

  ReplyDelete
 8. Ja minä tykkään tästä postauksesta!

  ReplyDelete
 9. Mulla kanssa Clarksit ja tanskalaiset Wieman danish duckfeet kengät on kuuluneet vakio garderoobiin yläasteelta. Samoin Dr. Martensit.

  Uusien Clarksien hankinta olisi edessä, kun nyt kahden raskauden jäljiltä nuihin vanhoihin ei mahdu enää villasukka..

  ReplyDelete
 10. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete