19/02/2011

tunnelmat – moods
Kaavin kaappienkätköistä tarpeet aivan hyvään aamupalaan. Hieno mies kipaisi aurinkopakkaseen ja haki lähikaupasta mehun (eilen taas ajattelin, että juon aivan liikaa tuoremehua) ja punasen maidon.

Pistin soittimeen Desmond Dekkerin, veivasin ja jollotin mukana. Tamppasin espressoa mutteripannuun, paistoin kananmunia ajatellen italialaisen mamman tapaa. Kahdet villasukat jalassa, säärystimet, mekon päällä villaliivi ja -takki, minulla siis.

Itkusta ja vähäunisuudesta punottavin silmin hetkuin aamupalatuolillani ja lappasin naamariini curry-kananmunaleipää, mango-vadelma-smoothieta ja paksua kahvia. Oli jo hyvä mieli. Juteltiin kepeitä, muisteltiin, pelleiltiin ja hyräiltiin.

Yöllä puoli neljän aikaan vastasin puhelimeen, puhuin – no enimmäkseen kuuntelin – neljäkymmentä minuuttia ja puhelun loputtua tärisin vähän sekavana. Nyt päiväsaikaan asiat jälleen kerran tuntuvat asettuvan aloilleen. On se muuten outo homma, miten asian tunnelma voi olla niin eri yöllä ja päivällä. Toivottavasti myös luurin toisessa päässä!

14 comments:

 1. Gingham-tyttö :)

  Ei kai mehua voi liikaa juoda? Meillä juodaan omenatuoremehua joka aamu.

  Hyvältä kuulostaa aamupala. Meillä oli miehen tekemiä uppomunia ja leipomosta croissantteja.

  ReplyDelete
 2. Aamupala on mielestäni yleensä päivän paras ateria.
  Taidan itsekin tähdätä italialais-mamma-tunnelmaan. Ciao!

  ReplyDelete
 3. Merja, minä aina luimistelen, kun luen ravintosuosituksia, joissa sanotaan, että vain 1-2dl tuoremehua olisi järkevää. Ihan tyhmää, kun en juuri muutenkaan pidä näitä nykyisiä suosituksia aivan viisaina. Mutta hiilihydraattia kai sitä liikaa tulee ja happohyökkäyksiä. Ja pah! Se teidän omppumehu kuulostaa niiiiiiin hyvältä! Ja aamupalanne muutenkin.

  Nina, hyviä tähtäilyjä! Älä pihistele voissa! Aamupala on minustakin mukavin, tai no,kaikki ruoka on ihanaa :) Ciaooo!

  ReplyDelete
 4. Voi suositus....
  Juon mehuja silloin kun huvittaa. Joskus litran pÄivässä, joskus en yhtään viikkoon.

  Kauhee mikä soitto yöllä! Kaikki hyvin?

  ReplyDelete
 5. Pidän kovasti kuviesi väristä, tunnelmasta. Lohduttavaa kuulla, että jollakin muullakin on kahdet villasukat jalassa...

  ReplyDelete
 6. Kaunis sävy.

  Joose ON hyvä, hyvä kuunnella katsoen. Hitto että olin täpinöissäni, kun eka kerran näin hänet täällä Rollywoodissa. Ei jäänyt viimeiseksi kerraksi!

  ReplyDelete
 7. Juu elämä jumittuu kyllä aika ahtaalle jos jää kaikkia suosituksia ja varoituksia kuuntelemaan ;)

  Yöllä ja päivällä on eroa, ja niiden vaikutus asioihin eroaa myös.

  Ja vielä pitää sanoa että miten voi puut näyttää noin paljon hienojen verisuonten verkostolta?

  ReplyDelete
 8. Tanja, your blog is so beautiful -- this is my first time here and I don't speak Finnish, I'm sorry -- but I could read a little of it through the translator. Very lovely -- thank you. Wishing you a really nice day,
  Alicia

  ReplyDelete
 9. Minä en kestä ravintosuosituksia, kun aina tulee paha omatunto, kun huomaan, etten syö ollenkaan niin kuin kuuluisi. Olen vähän yltiöpäinen kaiken suhteen ja lisäksi laiska. Mutta nauttia osaan.

  Toivottavasti kaikki hyvin siellä.

  ReplyDelete
 10. Oh I like your blog so much. Your pictures of the dog on the floor, the room and the moods....! You are really clever and have such a nice style!

  Smile from Liv ;O)

  ReplyDelete
 11. my goodness! these photographs are perfect. love each one.

  ReplyDelete
 12. que frio y que lejos se ve todo pero a la vez muy hermoso

  ReplyDelete