30/10/2012

karjaalta


Tovi sitten visiteerasin Karjaalla kummityttöni ja hänen perheensä luona. Vähän liiankin pitkästä aikaa. Mutta nyt taas kävin, kivaa ja antoisaa oli. Ihanaa porukkaa tuo koko perhe!

Karjaalla on aivan loistavat kirpparit. Me vintattiin polkupyörillä sateesta huolimatta, reput selässä aarteita etsien, eikä suotta, mahtavuuksia löytyi. Itselleni poimin vain pieniä juttuja, junalla kun matkustin.

Välillä piti ostaa uudet lapasetkin läpimärkien tilalle. Ja mikäpä ostaessa, kun käyttämättömiä villatumpikkaita löytyi kirpparilta kolmen euron hintaan. Voi ihmetys, eihän sellaisella hinnalla saa edes lankoja maksettua! Tuo huvittava lohenvärinen retro-Niiskuneiti roijattiin kotiin myös, se pääsi heti leikkeihin, kylläkin Muukalais-Muumin nimellä.

Karjaalla on kaunista ja tunnelmallista, ihan jo se kaupungin kumpuilevuus, ja se että siellä on paljon hauskoja taloja. Sopivasti vähän rumaakin joukossa. Tunnelman taltiointi jäi nyt sateen vuoksi varsin vähiin. Siellä on vähän sellainen olo niin kuin ei olisi Suomessa laisinkaan, sellainen niin kuin vierailisi jossain lapsuuden kuvakirjassa.

Haettiin kummitytön kanssa lankakaupasta lankojakin, opeteltiin virkkamaan. Ja minä tein tytölle kukallisen samettihameen. Voi että. Olipa vain kerrassaan mukavaa.

8 comments:

 1. Piti kartasta tarkistaa, että missäs se Karjaa onkaan. Ei ollut haisuakaan. Ja hei, ylläri, aika lähellähän se! Mulla tekis nyt kans mieli jonkun muun kaupungin kirpparille. Kihisen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mutta eiks siel Lahdessa oo just aivan parhaat kirpparit?! Tai jos kotoinen valikoima tylsistyttää, hurauta Heinolaan bussilla. Siellä näytti ainaski kesällä olevan hauskannäköisiä paikkoja. Siellä on myös se ihana Aschanin talo, tosin se taitaa olla talvisaikaan suljettu.

   Delete
 2. Ihan pöllähtäneen näköinen Muumi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, mua niin nauratti tuo otus. Se oli jotenkin niin omissa todellisuuksissan olevan näköinen. Ihan siksikin oli pakottava hinku ostaa lapsille tuo.

   Delete
 3. Ihanaa, sun syysvärit on taas tulleet näihin postauksiin! :) Voimakkaat, murretut sävyt ja vahvat kontrastit. Sun taito ilmaista kuvillasi vuodenaikaa on jotain sellaista, mitä ihailen valtavasti.

  tilkkutyttö

  ReplyDelete
 4. Your pictures / photo's say enough!! I ♥ them.. always! Thanks for all. Wish you a happy weekend. With love, Herma

  ReplyDelete
 5. I found your blog by accident and am so happy I did. Your photographs are stunning. From Ann Arbor, Michigan, USA

  ReplyDelete
 6. I just found your blog by accident today and love it! Gorgeous photos! I've added you to my blog roll and hope you will stop by for a visit and leave a comment. I can't translate your page but I can sure look at all the beautiful photos.

  ReplyDelete