15/10/2012

pilkahduksia turusta II


Turussa täytyy aina käydä kirjastossa, muutamalla kirpputorilla, Jätti-Rätissä. Kahveilla ja teellä, no tietenkin. Yliopistonkadun antiikkiliikkeissä kiusaamassa itseään (taas siellä olisi ollut kaikkea ihan just mahtavaa, aargh!). Kauppahallissa. Mieluiten myös Luostarinmäen käsityöläismuseossa, mutta nyt se oli harmikseni kiinni. Syksyisin arkipäivänä siellä on aivan mahtava tunnelma, kun siellä ei ole juuri ketään muita. Kävin kuitenkin portilla kuikuilemassa. Harmitti, vähän. Jokivarressa täytyy käydä aina steppailemassa myös.

16 comments:

 1. Mahtavasti poseerasi tuo orava sulle.

  Mulla on Turun antiikkiliikkeet täysin käymättä. Matka on kyllä onneksi lyhyt täältä meiltä, launtainakin olin siellä konsertissa.

  Ostitko tuon teepannun Lähimmäiseltä? Kaunis pannu, mulla on himo kaikkiin nätteihin teepannuihin. Lähimmäisellä käyn aina kun olen Turussa.

  ReplyDelete
 2. Suosittelen lämpimästi poikkeamaan antiikkiliikkeisiin Turussa. Siinä yliopistonkadulla on oikein sopiva rykelmä niitä. Minusta noissa on ihana tunnelma, vaikka ei ostaisikaan mitään. Nyt jäi mieleeni kummittelemaan yksi aivan ihana musta lastentuoli.

  En ostanut tuota pannua. Muoto oli minusta ihan just eikä nappiin, mutta en sitten kuitenkaan oikein tykännyt tuosta kuvioinnista ja reunassa oli pieni lovi. Ja mä koitan nyt vähän rajoittaa astioiden ostelua muutenkin. :) Minäkin poikkean ihan aina tuolla Lähimmäisessä.

  ReplyDelete
 3. Viehättävä tunnelma ja ihana oravainen!

  Harvoin tulee Turussa käytyä. Kesälä halusin tehdä maalta retken Turkuun. Tunnin matkan pästä lähtiessämme oli 20 C ja aurinkoista, samoin palatessa. Turussa oli 13 C, tuuli ja satoi... retki jäi lyhyeksi, mutta söimme sentään hyvn E. Ekblomilla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No voi höh. Onneksi saitte hyvää ruokaa, sehän se lämmittää mieltä ja kehoakin. Turussa on kyllä viehättävä tunnelma.

   Delete
 4. Voi ei mikä orava, eihän tehnyt hyökkäystä het kun olit saanut kuvan napattua? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei hyökkäillyt. Iloisesti hyppeli korkeammalle puussa ja siitä viereisen i-h-a-n-a-n puutalon katolle.

   Delete
 5. Ihastuttava orava. Kuvissa on juuri minua miellyttävää tummaa tunnelmaa. Turku sen sijaan...on kyllä niin jäänyt mulle tuntemattomaksi. Kuten toki aika moni muukin paikka!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Orava oli lystikäs, ja vikkelä. Piti nopsasti kaivaa kamera esiin. Turussa on kiva tunnelma. Sun täytyy tehdä retki sinne joskus.

   Delete
 6. Voi,nyt tuli ikävä Turkuun! Upeita kuvia,aivan täydellisiä sävyineen kaikkineen..ja vielä tuo oravakin! Hyvä ystävä muutti juuri Turusta pois joten häntä ei enää voi mennä sinne moikkaamaan mutta ehkä sinne voisi mennä käymään ihan muuten vaan:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sinne tulee ikävä tasaisin väliajoin. Niin minullekin tuli, niitä ystäviä siellä varsinkin, ja kun sattui olemaan sopivasti vapaata, päätin suhauttaa sinne. Onneksi Turku on niin lähellä Helsinkiä. Turusta löytyy hienoja sävyjä :) ja hauskoja oravia.

   Delete
 7. Turun kauppahalli on ihana. Ja kauppatori. Ja kirpputorit. Ihana kurre!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Turun kauppahalli on tosiaan ihana. Tykkään myös täällä Helsingissä Hakaniemen hallista. Ihana Turku!

   Delete
 8. Tulee ihan ikävä entiseen opiskelukaupunkiin, niin olet tunnelmallisia palasia koonnut tänne.

  ReplyDelete
 9. Taas niin hienoja kuvia. Niiden (ja aikaisempienkin) tunnelmassa on kieltämättä jonkinlainen tumma sävy, ehkä melankolian aavistus. Tai katoavaisuuden? Ja orava hevoskastanjassa...

  Nina

  ReplyDelete
 10. Oh, asun aika ihanassa kaupungissa näköjään :)
  On hyvä nähdä toisen silmin, se mikä itselle on niin tuttua. Ihan harmittaa kuinka sokeana kuljenkaan kaiken kauniin keskellä.

  ReplyDelete
 11. You have always beautiful pictures. This is realy autumnal photos.!

  ReplyDelete