11/08/2014

barcelona I
I El Raval, ne rupisemmat kadut. Mies ajaa partaansa parvekkeella + El Gòtic, Santa Eulalia.

II Kuolailen ikkunan takana nugaita ja muita herkkuja, tai lähinnä niiden paketteja. Kuumalla ei niin tee mieli makeaa. Saivat jäädä ikkunan taakse.

III Vaaleanpunainen, lempivärini, ilmestyi näkökenttääni aina siellä täällä, ei liian makeana kuitenkaan. Ihananvärisiä marenkeja La Colmenan Bombonerian ikkunassa+ haaveenvärinen talo El Gòticissa.

IV Kotikulmien ihanasta kauppahallista, Mercat l'Abaceriasta. Kävin myös suositussa La Boqueriassa, hyviä herkkuja sieltäkin sai, mutta tämä Gràcian rauhallisempi halli oli enemmän minun makuuni. Kojujen herkkujen lisäksi sydämentykytystä aiheuttivat nuo kyltit. Olisi tehnyt mieli napata kuva melkein jokaisesta, mutta ajattelin, että se saattaisi olla rasittavaa myyjistä. Mahtavia fonttidesigneita!

V Kauniin värinen talo Gràciassa. Pää meni noista toinen toistaan hurmaavimmista fasadeista sekaisin. Vähintään joka viidennen kohdalla sovittelin omaa elämääni noiden seinien sisään mielikuvituksissani. + Marjoja, boysenmarjoja?

7 comments:

 1. No niin, anti mennä! Seuraan silmät ammollaan.
  piilomajan Kati

  ReplyDelete
 2. Herkullisia kuvia, niin rakennukset kuin leivonnaisetkin. Vaaleanpunainen on muuten väri jonka olen itsekin löytänyt. Yhä useammin hipelöin kaikkea vaaleanpunaista, ja hempeän turkoosin/vaaleansinistä. Saa nähdä kuinka väripaletti muuttuu syksyn tullen, vai muuttuuko.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nuo rakennukset veivät sydämen. En varmaan mistään kaupungista oo löytänäy niin paljon taloja, joihin olisin oitis muuttamassa. Väri-innostukset ja myös niiden muuttuminen on ihanaa!

   Delete
 3. Pakahdun just nyt Barcelona-ikävään! Meillä olisi lahjamatka sinne, mutta kun miehellä ei koskaan vapaata ja yhdessä olisi tarkoitus lähteä. Sitä ennen onneksi nämä. Nämä ovat Tanja ihania!
  Olen kuvannut just samaa taloa Graciassa. Luulen, että tässä samassa herkkukaupassa (marengit sun muut) käytiin myös, jos se on Graciassa oleva. Ostettiin tytölle pieni pussillinen noita suklaaseen tökättyjä simpukan mallisia, pari keksiä maksoi aikas paljon...Ja nuo pakkaukset, ne on niin kauniita!

  Naurattaa tuo Katin "silmät ammollaan". Niin minäkin teen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivottavasti mahdollisuus mennä tuonne avautuu pian! Todella toivon. Ihana kaupunki tosiaan! Ihme etten ollut aiemmin tullut menneeksi. No, parempi myöhäään... Nuo marengit olivat El Gòticissa, La Colmenan Bombonerian ikkunassa. Mutta Gràciassa oli kans ihania leipomoita. Nyt jäi vain leipomotuotteiden nautiskelu vähiin, kun oli niin kuuma, ja kuumalla ei haluta. Suolaista ruokaa vedinkin sitten topakoin ottein. Kilojakin tuli matkalla. Mutta ei haittaa. Silmät ammollaan oli minäkin tuolla :D

   Delete
 4. Mahtavia kuvia, niinkuin sinulla aina! Arvelisin että marja on karhunvatukka, joka kuulemma on eri asia kuin boysenmarja. Sitä kasvaa villinä ainakin Englannissa, mutta varmaan myös muualla Keski- ja Eteläeuroopassa.

  ReplyDelete