12/08/2014

barcelona IIII Herboristeria del Rei. Ostin pienen colognepullon, jotta kehtasin viipyillä tuolla. Tiskin takana hääräili iäkäs sydämellinen rouva, joka osasi muutaman sanan englantiakin. Kerrassaan viehättävä paikka! Ikkunoiden nimikultaukset oli aika jo melkein kuluttanut, kattopaneeleitakin irti, mutta nuo vitriinikaapit, putiikin tuoksu (jos ette vielä tiedä, niin olen hulluna yrttisiin, lääkemäisiin ja mystisiin tuoksuihin, ja täällä ne yhdistyivät vielä ihanasti hiukan kostean kivilattian ja vanhan puun tuoksuun) ja ylipäätään se, että tämä oli vielä ihan toimiva paikka – oi sentään!  Kurkatkaa myös "visita virtual"-osio. Viereisen kuvan pollukkapensas jostain puistosta.

II Barcelonan katedraalin (en päässyt selvyyteen, mikä kirkon nimi on, kun variaatioita tuntui olevan niin monta, La Seu oli yksi, ja helpoin) luostarin puutarha ankkoineen oli yksinkertaisesti ihana! Rauhoittava keidas, ja niin tosi kaunis. Ja tosiaan onnistuimme olemaan siellä melkolailla rauhassa. Vasta poislähtiessämme portille oli kertynyt jonoa. Täydellinen ajoitus. Tää oli ehdottomasti yksi matkan kohokohtia mulle, ja jos kun menen Barcelonaan toistekin, varmasti käyn aamulla rauhoittumassa luostarin puutarhassa ja imemässä tuota varjoisaa vihreää itseeni. Ankoista tietty plussaa!

III Aamukahvin jälkeen hauskojen papukaijojen tuijottelua puistossa. Tietty bongailen aina (yli)innokkaana myös ohikulkevat koirat.

IV Méliès Cinemes. Kävimme katsomassa tämän.

V Niinikään Herboristeria del Rei. Kukka jostain toisaalta.
4 comments:

 1. Valloittava vihreys, piristävää :-)!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Piristi meitäkin! Varsinkin tuo luostarin sisäpiha oli uskomattoman kaunis ja jotenkin ihan täynnä sellaista tummaa ja sammalen vihreää. Ihana paikka!

   Delete
 2. Oi mitä kuvia ja juttuja! Tuo valkoinen kukka on luultavasti "Enkelin Trumpetti" ja hurjan myrkyllinen.- Anne

  ReplyDelete