31/03/2009

sew baby

Sun is shining so brightly, so lovely. I just linger here wearing pyjamas all the day, pretending that's the way to feel more rested. Since my arthritis disturbs my sleep at these days very badly. But everything is not so bad - today morning cappuccino tasted especially good with rye bread and cinnamon bun, I have very nice things to wait and just now I'm listening the newest Morrissey album at a high volume... Oh, but when talking about waiting - I've been waiting sewing enthusiasm to come back. And do you remember when I mentioned about a clay session with my dear friend? There is a results laying on a blanket, the  S E W   B A B Y letters. Those are meant for myself to cheer me up to take a sewing machine out of its box and start to sew.




Aurinkoa riittää, ihanaa, voimakasta valoa. Unta ei niinkään, hillun päivät pitkät pyjamassa luulotellen itselleni, että siinä asussa tulisin jotenkin levänneemmäksi. 

Muistatteko, kun tovinen sitten mainitsin savityöiltamasta mainion ystäväni kanssa - ylemmässä kuvassa illan tulos - kannuste itselleni, sillä toivoisin jo ompeluinnon palaavan. Ajatuksia on. Ja nyt olisi hyvää aikaakin.

Tänään kuuntelen Morrisseytä, aika kovalla, saman levyn monta kertaa läpi. Ja se täytyy mainita, että aamukahvista tuli erikoisen hyvää. Kaapista löytyi pullan känttykin, joka menetteli. Ihan mukavan puoleinen päivä siis. Mutta valittaakin täytyy: välillä päkiät ja varpaat ovat kohtuuttoman kipeät - ihan kuin ne räjähtäisivät. Ei hyvä tunne laisinkaan.

29/03/2009

sound - unsound

Travelling day. I went on from Gothenburg, Sweden via Hong Kong to Versaille, France. Bamarik has been travelling too and I was following her. You too, adventure, and let all of us know where you were!

Sound Transit

What a charming site! Addictive, indeed. I'll spent whole the next week in sick leave because of my arthritis and am sure to be en route around the world. What a change!





Matkustuspäivä. Kuljin Ruotsin Gothenburgista Hong Kongin kautta Ranskaan, Versailles:n puistoon. Bamarik oli kuljeskellut myös, minä lähdin heti perästä seikkailuun. Lähde sinäkin, ja kerro, missä kävit: 

Sound Transit.

Addiktoiva sivusto! Olen koko viikon sairaslomalla, ja luulen, että kierrän maailmaa enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Mikä tilaisuus!

28/03/2009

playing a florist

Wishing REAL spring. It's snowing again, blaah. But I bravely fancy about springly lovelies, playing a florist and smelling sweet hyacinths.





Tulispa jo oikea kevät! Ulkona hillitön lumipyry. Mutta minä nuuhkin hyasinttia, kuvittelen kevättä, lepuutan niveliäni ja leikin floristia.

27/03/2009

a pot of tea

This morning I woke up feeling mixed. I heard really unreasonably sad piece of news yesterday, which kept me awake last night thinking and griefing. And then it's another harmful thing in my mind too, not as serious as yesterday's news but something irritating, however. Still the sun is shining - so bright and springly. But I don't want to eat breakfast now. Just drink a pot of hot tea. Trying to get my thoughts somewhere else than complexities I browse a newest Toast Home -catalogue, which is the best one for a long time, I think - but now my eyes are just wandering without getting excited on the pages. But the pot of tea is good, it warms me. Every time when I feel miserable cold feelings goes through my body, even if temperature would be really hot. Bad feelings make me freezing.

It would be nice to hear, how does your body react to miserable feelings?





Tänä aamuna  heräsin sekaviin tunteisiin. Eilen illalla kuulin yhden ihan kohtuuttoman surullisen asian, joka valvotti ja mietitytti. Sitten mieltäni kaihertaa myös toinenkin kurjan puoleinen juttu, mutta ei sillä tavalla vakava kuitenkaan. Silti aurinko paistaa - räkittää -  minun kotipuolessani sanottaisiin. Aamupalaksi ei oikein maistu mikään. Korvaan paahtoleivät Toastin Home -kuvastolla koittaen saada ajatukset pois murheellisuuksista - ei onnistu kovin hyvin, vaikka kuvasto onkin mahtavin pitkään aikaan. Teetä tahdon kuitenkin juoda. Laitoin koko kannullisen, kun se maistuu ja lämmittää. Jos minulla on paha olo, reagoin siihen aina palelemalla. Lämpötilalla ei silloin ole merkitystä. Kurjuus paleltaa vaikka olisi neljäkymmentä astetta lämmintä, sormet muuttuvat kylmän nihkeiksi.

Olisi kiinnostava kuulla, miten sinun kehosi reagoi huonoon oloon?

24/03/2009

my home decoration philosophy

My previous post is about my home decoration (to be honest, I don't quite like that word, home-making is a better one, I think) philosophy. It's a tag from Liivia's blog. So, here are more photos from my nooks, but sorry, without English text now. The tag was rather time consuming. But isn't it so that pictures tell always more than thousands words! But maybe some key words would be in place to descripe my home-love now: worn-out, a bit bohemian, airy, playful, natural-materials, piles of fabric, girlish...






sisustusfilosofiani kahdeksan kohtaa










** Minulla on taipumus keräillä tavaroita, aika paljonkin. Tykkään kun kodissa on kiinnostavaa katseltavaa. Minua ei lainkaan puhuttele vähemmän-on-enemmän -asenne. Minusta on mukavaa, kun kodissani on vähän hullua tai satumaista, lapsellistakin. Mieluisimmat paikat lapsuudestani ovat mummoloiden vintit ja liiterit, joihin oli kuskattu kaikkea vanhaa säilöön, läjäpäin, sinne saattoi ihan unohtua kuvittelemaan ja haaveilemaan. Luulen, että nuo paikat ovat vaikuttaneet sisustusmakuuni paljonkin. Mutta siitä en tykkää, että nurkat ovat täynnä tavaraa (nyt ne ovat, sillä vielä puuttuu säilytyskalusteita, ja minä hankin vasta sitten, kun löydän mieluisen). Haaveilen vapaista nurkista.

** Käytännöllisyys ja helppous eivät ole arvoasteikollani kärkipäässä, mitä kodin laitteluun tulee. Ei  minua käytännöllisyys haittaa, ei toki, mutta sen kustannuksella en halua tinkiä kauneudesta tai hyvästä fiiliksestä. Minusta funktionalismi aatteena on tuhonnut aika paljon kotien aistillisuudesta tai hauskuudesta. Pieni eklektismi on aina paikallaan - minun kodissani ainakin!

** En helpostikaan halua uusia tavaroita kotiini. Mieluusti kaikki vanhaa ja käytettyä, kulunuttakin. 

** Tykkään sellaisista materiaaleista, jotka kuluvat kauniisti. Minä en laisinkaan tykkää varomisesta tai hermoilemisesta. Kotona haluan ottaa rennosti, enkä varoa esim. uuden sohvan tärväämistä tai lattian naarmuuntumista. Päinvastoin on kiva, jos kuluminen kaunistaa esinettä. Minulle on myös tärkeää, että mieluista tavaraa voi korjata jo huoltaa. Hiiteen siis lastulevy yms...

** Tykkään pitää esillä kankaita. Ne ovat kauniita, pehmeitä, lohduttavia ja innostavat mielikuvistustani. Kangasläjät ovat minusta jotenkin tavattoman viehättäviä. Suurin osa kankaistani on kylläkin laatikoissa, jotta ne eivät haalistuisi valossa ja vallan pölyttyisi, mutta aina on jotain esilläkin - uutuudet ainakin. Ja välillä kaivan vain ihan muuten vaan jonkun aarteistani esille. Kankaisiin verrattava himotuksenkohde ovat myös lakanat - niistä tykkään kovasti, ja vastapestyihin lakanoihin nukkumaan meno on yksi arjen ihanimmista ylellisyyksistä.

** Kangasmanian lisäksi omaan myös lievästi hullun asenteen astioihin. Minua ahdistaa sellainen ajatus, että vain välttämättömällä täytyisi pärjätä. Joku on joskus päivitellyt, että eikö astioiden muuttaminen ole kauhean vaivalloista - no, onhan se, mutta muuttopäiviä verrattuna asumispäiviin on ihan murusen verran, niin en kai minä nyt ala sellaisesta murehtimaan. Astioita täytyy olla niin, että suurempikin vierasjoukko saa syödäkseen kunnon kupeista. Eriparisuus ei haittaa yhtään! Haaveilen lasiovellisesta astiakaapista. Kokoelmani sietäisi olla näkyvissä! 

** Valoisuus on tärkeää. Mutta on myös hämäräkin. Valaistukseen tahtoisin kiinnittää enemmän huomiota ja oppiakin siitä. Uudessa kodissani ilonani on etelään päin olevat isot ikkunat, joiden takana puita. Tykkään puiden varjoista. Kynttilän valossa viihdyn, kukapa ei.

** Sisustukseni ei ole sellainen projekti, jossa on alku ja loppu, vaan aina on jotain kesken. Tykkään "sisustaa", muutella täällä asioita, somistella ja varsinkin ajatella ja suunnitella. Mutta se, että tulee valmista, ei ole niin tärkeää minulle. En kaipaa suuria muutoksia, enkä ole hirmuisen kiinnostunut viimeisistä sisustuksen trendeistä, mutta silti seuraan paljon sisustuslehtiä ja -kirjoja sekä varsinkin kotoisia blogeja ja saan myös niistä vaikutteita. Kotini on soppa kohtuullista koristeellisuutta, boheemia kurinalaisuutta sekä aika vaaleaa.

Liivialta poimin tämän. Hän on yksi sisustusidolini! Ja muitakin on, paljonkin, minua inspiroi ystävien kodit. Museotkin ovat hyvä innoituksen lähde, ja kivat kahvilat. Niin ja  Paumesin kirjat. Jatkakaa haastetta, blogiystävät, ihan ken tahtoo vain! Näitä on kiva lukea!

20/03/2009

fancying goldy yellow (and maybe a little pinch of mint)

It's a fever - a magazine (Swedish Elle Interiör 3/09) - under-the-blankets -day. Well, yesterday was a green day, and today it's yellow's turn. My eyes are riveted on those subdued colour combinations in these pictures. The most fascinating colour pair to me now seems to be that browny golden hue of yellow combined with a jolly mint green. Actually that combination has been bothering me for awhile now. It's an old wooden house near to my home which is painted with that colour combination. At first it looked a bit peculiar, even ugly, but the more often I walk by that, the more it seems to be quite lovely colour combination tho.

Spring comes always with this kind of  increasing colour-thinking-thing.







Kuume+lehti (Elle Interiör 3/09)+peiton alla -päivä. Välipalaksi rieskaa raejuuston ja teen kanssa. Jälkiruoaksi tuore ananas. Keltainen tuntuu jotenkin kiehtovalta nyt, tuollainen rusehtava vanhan-silkkitäkin-keltainen ja syöttötuolin-tyynyn-keltainen erityisesti. Varsin hauska väriyhdistelmä tuollainen vinha mintunvihreä (tuoleissa) ja murrettu kultainen keltainen. Tässä kotini lähellä on vanha puutalo, joka on maalattu suunnilleen noilla väreillä. Alkuun se näytti vähän kummalta, rumaltakin, mutta mitä useammin menen sen ohi, sitä hauskemmalta se alkaa näyttämään. Pitänee napata kuva siitä. 

Päässäni vilisee väriyhdistelmiä. Kevät on sellaista aikaa.

19/03/2009

should i - pitäisikö



I should clean up here in my home. Should sort and pack some stuff to the recycling. I should go to hunt for a sofa. I should call a doctor (well, I tried, but nobody answers, dammit). Should launder (actually one machine is washed already, but more is waiting). I should go through the last days mail. I should answer a text message, why on earth even this kind of little task feels to be like a job. I should go to shower... I should and I would, but I just revel in green, springly thoughts, listening   Grizzly Bear (can't wait their new album releasing!) and dreaming of Brooklyn and Daniel Rossen (the voice!). It's my day-off and sun is shining sooo perfectly! That's why I allowed myself to just dream and revel with this spring light.




Pitäisi siivota. Pitäisi lajitella tavaraa kirpparille ja kierrätykseen. Sohvaakin pitäisi jaksaa metsästää, turha siitä muuten on haaveilla. Pitäisi soittaa lääkärille (tai johan minä yritin, mutta kukaan ei vastaa). Viime päivien postit pitäisi käydä läpi. Pitäisi vastata yhteen tekstiviestiin - miten sekin nyt tuntuu niin Tehtävältä. Pitäisi pyykätä (pyykkäänhän minä, mutta pyykki ei tunnu loppuvan koskaaaaan). Pitäisi jaksaa mennä suihkuun, sillä iltasella menen tapaamaan kahta ihanaa naista Café Engeliin... Pitäisipitäisipitäisi. Vapaapäivän iloksi kumminkin vain hellin itseäni keväisen vihreillä ajatuksilla, paistattelen auringossa, kuuntelen Grizzly Bearia (enkä malttaisi odottaa heidän uuden albumin julkaisua) ja haaveilen Brooklynista ja Daniel Rossenista (tykkään niin äänestänsä! ja muutenkin musikaalisista kyvyistään, ihailen). 


17/03/2009

back home again - kotona taas

And the world seems to be very grey and brown just now. But it's a little bit spring smell in the air!

p.s. I just got an idea that all those numerous tea/coffee cup photos in all the cosy blogs should be collected in between book covers. 



 Ja maailma näyttää harmaalta ja ruskealta. Mutta Helsingissä tuoksuu pikkuisen jo kevät!

p.s. Blogien tee/kahvikuppikuvista pitäisi tehdä kuvakirja! Alkaisko joku mun kaa? :)

11/03/2009

villipuutarha

I found a perfectly lovely café here in Helsinki, Villipuutarha (it's Finnish and means Wild Garden). It took me away from everyday life momentarily, I was like in a trip or, hmm, in Neverland (Peter Pan, I mean, not M.J, eh) actually. My eyes were seeking and enjoying all the beauty and interesting things in there incessantly. And I liked so much the stuff's gentle, relaxing attitude. What an inspiration in every respect! Even the shadows in that charming place were so very fascinating. After tasty tomato soup I was in heaven since my dessert bun with whipped cream was sooo delicious and home-mady and coffee was really GOOD (and now I have to admit that I'm quite picky what comes to coffee). Absolutely lovely place! In fact, as the landscape of my mind :)

***

Tomorrow I'll leave my blog for some days 'cause I'm going to a little trip. Bye, bye then, see u next week!









Kahvila, joka soi hurmaavan arkipaon. Kuin olisi matkalla käynyt, Tanskassa tai, hmm, Mikä-Mikä-Maassa (siis Peter Panin, ei M.J:n). Ihana! Herkeämättä silmäni nauttivat kaikesta innostavasta ja mieleni tykästyi henkilökunnan ytävällisen rentoon asenteeseen. Pöytiintarjoilu on aina minusta mukavaa, harmillisen harvinaista vaan Suomen kahviloissa. Jopa varjotkin olivat tuolla omaa luokkaansa. Puhumattakaan kermatäytteisestä pullasta HYVÄN kahvin kanssa, jonka söin jälkiruoaksi herkullisen tomaattikeiton jälkeen. Villipuutarha. Oikeastaan  vähän kuin sieluni maisema.

***

Lähden huomenna muutamaksi päiväksi reissuun. Hei hei ensi viikkoon!

10/03/2009

time and paper - aikaa ja paperia

A breakfast (again in my post, haha) in my bed. Browsing a calendar and being horrified how fast time flies. Yesterday I was that much better I was excited to go through my cuttings. And oh, what very nice treasures I found among them! A nice note was that even if the oldest ones are from the end of the 90's, I found my taste hasn't been changing so much. I'm still in love with some of those cottage style, fresh homes and styles. I placed best of the pictures on the door from my kitchen to bedroom that I would get inspired of them many times a day. I'm decorating my new home calmly, not hasting, but listening my many wishes and getting to know this apartment. I think, this will be a little bit more colourful.




Aamiainen sängyssä, kalenterin pläräämistä ja ajankulumisen kauhistelua. Eilen olin sen verran voimissani, että selailin vanhoja lehtileikkeitä, joiden seasta löysin oikeita aarteita. Hauska huomio oli se, että vaikka osa leikkeistä on melkein kymmenen vuoden takaa, makuni on säilynyt osapuilleen samankaltaisena. Ajattelin ottaa leikkeistä puhuttelevimmat esille. Nyt nivaskat roikkuvat silmäin alla; ovessa keittiöstä makuuhuoneeseen. Uutta kotia sisustelen rauhassa ja hartaasti, nauttien siitä, että saan tehdä sen vain itselleni. Sen olen jo huomannut, että tämä koti saa tulla vähän värikkäämmäksi - tämä on niin valoisa. Värien miettiminen on niin mukavaakin!

08/03/2009

édith - what a wonderful woman

I'm spending my day in a bed, under couple of blankets - uh, stomach flu. But I'm getting better all the time. I don't want to eat now but found it nice to browse one of my favourite cook book. And I decided to enjoy my tea from a beautifuller cup than normally, rosy and fragile, for it's International Women's Day. Roses in a cup are nice since nobody brought me a posy. But, actually, Liivia's cards are even better than a bunch of roses. They seem to be perfect here in my new home, wherever I stand them they look good. Thank you ever so much, Liivia!

Non, je ne regrette rien. Lucky Women's Day to all!





Minun päiväni kuluu enimmäkseen sängynpohjalla vatsatautia parannellen. Ruokaa ei tee mieli, mutta keittokirjoja kyllä voi selailla. Sen verran olo koheni, että päätin nauttia teetä vähän kauniimmasta kupista, sirosta ja kukallisesta. Naistenpäivän kunniaksi - kukkia kun ei kukaan tuonut. Mutta Liivialta saamani kortit ovat kuin kauneinkin kukkakimppu. Ne ovat kuin tehty tätä uutta kotiani varten. Mihin ikinä ne täällä asetankin, ne ovat ihan kotonaan. Kiitos, Liivia!

Non,  je ne regrette rien.  Hyvää naistenpäivää!

07/03/2009

- tag -

I was tagged by Ritva from Lumetta blog. Here are the rules of the game: 

1. Respond & rework the questions on your blog, replace one question that you dislike with a question of your own invention, add one more question of your own. 

2. Tag eight other un-tagged people.


What is your current obsession? Constantly dreaming about travelling. 

What are you wearing now? A cottony dress, woollen knee socks and my favourite woolly on my shoulders.

Do you nap  lot? No, not that much I'd like to. I'm a sleeper, a dreamer, I would need naps more often.

Who was the last person you hugged? Laura, my dear friend.

If you were a tree, what tree that would be? A willow. Bends but doesn't cave. And it really knows how to cry.



What's for dinner? Spinach soup.

What was the last thing you bought? 1 meter very cute, flowery and dotty, the 40's style cotton batiste. 

What are you listening right now? I fancy about them like a teenager :) Grizzly Bear.

What is your favourite weather and why? Sunny in spring. Because light and colours then feel so perfect and amazing after winter greyness (which isn't bad either). And my feelings on springtimes are somehow wild, vivid.

What time you usually get up? My sleeping rhytm is rather irregular, no usual getting up time. I feel the best way to wake up when light wakes me, unfortunately it's not always possible.



What is your most challenging goal right now? To decide whether to start to study something or just concentrate on work. But now I'll ponder it very carefully and calm, not hurrying.

Say something to the person who tagged you: I'm curious about you. You seem to be a very fascinating person.

If you could have a house totally paid for, fully furnished anywhere in the world, where you wanted it to be? Difficult to choose. Copenhagen, Stockholm, New York, Kioto, Amsterdam  for example.

Favourite vacation spot? France, Sweden ... any place where one can find fabulous flea-markets or brocantes :) And Italy right now, because I have got a little taste how very lovely country it can be. And in my dreams, United States.

What movies can you watch over and over? Many  French New Wave films, the most I love Jean-Luc Godard's the 60's films. And then,  Fabuleux destin d'Amelie Poulain. And Reds, maybe not over and over, but many, many times. I love costume design in it. And last but not least Antonioni's Blow-Up. It's a movie I constantly return thinking and remembering.  



What is your favourite tea flavour? Earl Grey, I'm addicted to bergamot scent. 

What are you reading right now? Sven Delblanc: Samuelin tyttäret ( I think it's not translated in English, sorry). I love a repeating theme in his books: conflict between human freedom and overpowering social system. It's the theme I always return thinking.

What is your current quilty pleasure? Just dreaming, not being efficient. But, to be honest, I don't even take it so quilty.

Where is the landscape of your mind? In an old, wild garden, much pathways, moss, shabby atmosphere. Mostly sunny garden but one can find also dark shadowy places over there. Maybe even a baroque one, but declined. 

What is the latest quotation which made you impressed? To me it is Albert Camus' "In the depths of winter I finally learned there was in me an invincible summer."  

The tag flies from me to: Mette, Aino, Maijja, Pia Jane Bijkerk, Matroskin, Livy, Lobster and Swan and Maria.

04/03/2009

light likes shadows

Light, shadows, colours - even the palest ones, and peace. Those are the things that mean me a lot. This new home is filled with lot of gentle light, and trees behind my windows creates floating shadow show when sun is shining. That's good!

***

And then something else: I'm so tempted to buy a ticket to Mulatu Astatke's gig. It's also an Italian DJ Nicola Conte there, oh. His music reminds me of my teen years, those years I spent listening acid jazz, among others (do you remember Maria?) But, but I should save my money... And I just bought a ticket to Morrissey's gig. Uh, maybe I still go there too... I think it's an unique possibility to see him. 

*** Edit: Today I had a little, but very great clay workshop with my friend, and guess what, Mulatu Astatke's fascinating ethio-jazz create us mood and rhytm. Fine time!  Thanks Jenny! I made again letters.





Valo, varjot, värit - haileatkin,  ja rauha. Tärkeita asioita minulle. Tämä uusi koti on ihanan valoisa ja rauhallinen. Ikkunoiden edessä on muutama puu, joiden varjot koristavat huoneitani, kun aurinko paistaa. 

***

Ja sitten ihan muuta asiaa - aprikoin, hankkiako lippu tänne. Mulatu Astatken konserttiin. Mieli tekisi! Taidan haluta. Siellä esiintyy myös italialainen DJ Nicola Conte, oih, ihan tulee nuoruusvuodet mieleen!  Ne vuodet kuluivat kepeästi acid jazzia kuunnellessa, muun muassa :)  Muistatko Maria? Saakohan tuonne enää lippuja, no sehän nähdään kohta. Juuri kyllä äskettäin tuhlasin Morrisseyn Helsingin keikan lippuun. Mutta, mutta... haluan tuonnekin!


*** Edit: Tänään minulla oli kauhean kiva mahdollisuus tehdä vähän savitöitä, tein taas aakkosia. Ja arvatkaas kuka loi tunnelman ja tahdin, Mulatu Astatke tietysti. Kiitos Jenny! Ja keikkakuume senkun kasvaa!